Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sisäpiiri nostaa Espoon johtoon yllätysnimeä

HS sai tiukasti varjellun nimilistan. Tekniseksi johtajaksi on vahvoilla Loukon varamies Isotalo.

Kaupunki
 
Olli Isotalo
Olli Isotalo

Espoon eläkkeelle jäävä teknisen toimen johtaja Olavi Louko järjestelee HS:n tietojen mukaan paikkaansa varamiehelleen.

Kaupungin erittäin suppealle ydinjoukolle on esitelty viiden kärkiehdokkaan lista, jota varjeltiin jopa poliitikkojen viralliselta neuvottelutoimikunnalta. Siihen kuuluvat valtuustoryhmien puheenjohtajat sekä valtuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajisto.

HS:n tietojen mukaan ykkösehdokkaaksi on kivunnut kaupungin kehittämisjohtaja Olli Isotalo, 51. Hän on vajaan vuosikymmenen ajan ollut Loukon "oikea käsi" toimialan esikunnan johtajana.

Vajaat kolme tuntia HS:n tiistaina verkkosivuillaan julkaiseman uutisen jälkeen Espoon kaupunki tiedotti nimilistasta.

Mäkelä vastasi HS:n soittopyyntöön tiedotteen julkaisun jälkeen: "On hakijoiden kannalta tosi harmittavaa, että kesken valmistelua heidän täytyy lukea asioista lehdestä."

Mäkelä kiisti kaiken uutisessa kuvatun keskustelun. Hän myönsi, että HS:n tiedot kärkinimistä ovat oikeat.

"Kaupunginjohtaja ja kaupunginhallituksen puheenjohtajisto ovat nostaneet viisi kärkiehdokasta, mutta emme ole asettaneet missään vaiheessa viittä hakijaa paremmuusjärjestykseen. Asian valmistelu oli kesken", Mäkelä sanoi.

Isotalon oli kerrottu yllättäneen haastatteluissa, vaikka todellisuudessa HS:n saamien tietojen mukaan Isotalon nimi on vilahtanut Loukon seuraajaksi jo paljon aiemmin.

Ennakkoon suosikkina tulevaksi teknisen toimen johtajaksi nousi esiin Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä (sd) (HS 3. 1.).

Helsingissä paikan Anni Sinnemäelle (vihr) hävinnyt Penttilä, 60, olisi jäämässä kolmanneksi. Vaikka Sdp pitänee kiinni ykkösehdokkaastaan, enemmistöä valitsijoista häiritsee, että Penttilällä on enää neljä viisi vuotta eläkeikään.

Toisena salaisella kärkilistalla oli elektroniikka-alan insinööri Mikko Salminen, 55. Salminen on tehnyt pitkän uran Nokialla, Radiolinjalla (nykyisin Elisa) ja Vaisalalla.

Nyt hän on siirtynyt töihin Omegawavesta Wellmo Oy:öön. Hänen ammattinimikkeensä on Head of operations.

Erityisesti osa kokoomuslaisista olisi HS:n tietojen mukaan Salmisen kannalla.

Neljäntenä listalla oli Lahden teknisen ja ympäristötoimialan johtaja ja entinen vihreiden espoolaisvaltuutettu Matti Kuronen, 35. Hän on vihreiden ehdokas, mutta moni poliitikko pitää häntä liian kokemattomana.

Johtaville poliitikoille on HS:n tietojen mukaan esitelty maanantaina kahdeksan kärkiehdokkaan lista. Esittelyvalta on Mäkelällä.

Vielä suppeammassa ydinryhmässä kärkipoliitikoille oli kuitenkin tuotu neljän kärki.

Keskustelun aikana Mäkelä nosti HS:n tietojen mukaan viidenneksi Espoon liiketoimintajohtajan Mauri Suuperkon.

Suuperkon asemia on tiettävästi heikentänyt se, että hän on tehnyt miljoonasopimuksen liikekumppaninsa sukuyhtiölle (HS 26. 1.). Hän on myös hoitanut valtakirjalla rakentajien omistuksia (HS 27. 1.).

Kärkikahdeksikkoa on haastateltu viime viikolla.

Tälle toiselle haastattelukierrokselle ja henkilöarviointiin pääsivät myös GenPro Solutions -yhtiön projektinjohtaja ja valtuutettu Pirjo Kemppi-Virtanen (kok), Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Kari Kontturi ja Tapiolan projektijohtaja Antti Mäkinen.

Kemppi-Virtanen on HS:n tietojen mukaan perussuomalaisten ja myös valtuustossa istuvan puoluejohtajan Timo Soinin suosikki. Valinta on esillä kaupunginhallituksessa maaliskuussa. Lopullisen päätöksen tekee valtuusto.

Korjaus 11.2.2014 klo 12.15: Mikko Salminen on siirtynyt töihin Omegawavesta Wellmo Oy:öön. Jutussa väitettiin hänen olevan yhä töissä Omegawavessa.

Mikko Salminen
Mikko Salminen
Matti Kuronen
Matti Kuronen
Mauri Suuperko
Mauri Suuperko
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat