Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Haagalaisten elvytysjoukkue herättelee lähiötoria eloon

Arkistokuvat kertovat menneestä loistosta

Kaupunki
 

Haaga. Pariasteinen ilma ei ole vielä onnistunut sulattamaan ohutta lumikerrosta Haagan torilta. Siihen on kuitenkin kyennyt töpöjalkainen pallogrilli, jonka ritilällä rötköttää grillimakkara.

Kikkarakarvainen musta koira kiertää varovaisesti grilliä mutta poistuu valkoinen etutassu vilahdellen emäntänsä luo. On lauantai-iltapäivän alku, ja toritapahtuma Helsingin Etelä-Haagassa on lopuillaan.

Vuosikymmeniä toreja kiertänyt vihanneskauppias alkaa keräillä kamppeitaan valkoiseen kuorma-autoon, ja kuuman mehun myyjät purkavat tavaralavoista kyhättyä myyntipöytäänsä.

Artikkeliin liittyvät

Mehunmyyjät eivät ole ketä tahansa vaan Haagan toriryhmä – vapaaehtoisjoukko, joka on vuoden ajan yrittänyt elvyttää torielämää Haagan perinteikkäässä kaupunginosassa.

"Mitä enemmän tapahtuu, sitä enemmän alkaa tapahtua", naurahtaa yksi vapaaehtoisista, haagalainen yliopistonlehtori Liisa Hakala.

"Käynnistäminen vie aikaa. Ensimmäinen toritapahtuma oli viime pääsiäisen aikaan."

Ryhmä on organisoitunut yhdistykseksi, joka saa kaupungilta torialueen käyttöönsä ilmaiseksi tapahtumia varten. Ryhmä pyrkii saamaan paikalle lähiruokaan, luomuun ja "torin henkeen" sopivia myyjiä, luonnehtii toinen toriaktiivi, arkkitehti Heidi Majander. Nämä "pop-up-kauppiaat" pääsevät mukaan maksamalla yhdistykselle nimellisen kannatusmaksun.

Helmikuisena lauantaina paikalle oli uskaltautunut aktiivien lisäksi vain yksi pop-up-myyjä – tosin jo kolmatta kertaa.

Alkaako muutaman myyntipöydän nurkasta torin uusi elämä? Mitä torilla käyskentelevät ajattelevat aukean vetovoimasta markettien ja kauppakeskusten ristipaineessa?

Haagan toriryhmän löydät osoitteesta haagantori.wordpress.com


Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat