Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki–Tallinna-tunneli on vuosikymmenien haave

Kaupunki
 

Helsingin ja Tallinnan välisen merenalaisen rautatietunnelin rakentaminen on ollut ideatasolla jo yli kaksikymmentä vuotta. Helsinki–Tallinna-seura teetti hankkeesta raportin vuonna 1994. Hufvudstadsbladet-lehti kertoi tuolloin raportin valmistuneen Helsingin kaupungin kiinteistöviraston, rakennusviraston ja Teknisen korkeakoulun yhteistyönä. Jo vuoden 1994 raportissa tunnelin rakentamisen todettiin olevan teknisesti mahdollista. Rakennusajaksi arvioitiin vähintään kymmenen vuotta. Pääaseman paikaksi esitettiin jo tuolloin Helsingin puolella Pasilaa.

Helsinki–Tallinna-seuraa johtanut Martti Asunmaa totesi HS:lle vuonna 1994 tunnelihankkeen olevan "realistinen utopia", jonka suurimmat ongelmat ovat taloudellisia.

Tunnelihanketta ovat sinnikkäästi pitäneet hengissä kaupunginjohtajat Jussi Pajunen ja Edgar Savisaar, jotka sopivat hankkeen esiselvityksestä seitsemän vuotta sitten.

Merenalaista junatunnelia on kaavailtu jatkeeksi Rail Baltica -reitille Tallinnasta Puolan ja Baltian halki Berliiniin. Tunnelin ansiosta Suomen ja Keski-Euroopan väliset maaliikenneyhteydet paranisivat huomattavasti, ja riippuvuus lento- ja meriliikenteestä vähenisi. Tällä olisi sekä taloudellisia että ympäristösuojelullisia vaikutuksia.

Uusi nopea yhteys parantaisi Suomen kilpailukykyä ja lisäisi matkailua. Käytännössä rautatietunneli yhdistäisi Helsingin ja Tallinnan yhdeksi työssäkäyntialueeksi. Tunnelin kannattajat ovat puhuneet kaksoiskaupungin muodostamisesta.

Tunnelin valmistuttua sitä voisi käyttää aluksi vuosittain noin viisi miljoonaa matkustajaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat