Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhat kaunat hajottivat Vantaan kokoomuksen

Puolet kunnallisjärjestön hallituksesta kieltäytyy yhteistyöstä puheenjohtaja Karhusen kanssa

Kaupunki
 
Outi Pyhäranta HS
Petri Koivuniemi ihmettelee, miten Vantaan kokoomus voi mennä eduskuntavaaleihin näin riitaisilla eväillä. "Viime vuosi on ollut painajaismainen", hän kommentoi.
Petri Koivuniemi ihmettelee, miten Vantaan kokoomus voi mennä eduskuntavaaleihin näin riitaisilla eväillä. "Viime vuosi on ollut painajaismainen", hän kommentoi. Kuva: Outi Pyhäranta HS

Vantaan kokoomuksen kunnallisjärjestön hallitus on hajonnut kahtia. Seitsemän hallituksen 15 jäsenestä käveli ulos tiistaisesta kokouksesta, jota paikalla olijat kuvaavat myrskyisäksi.

Uloskävely tapahtui sen jälkeen, kun hallitus oli äänin 4–7 äänestänyt nykyisen puheenjohtajan Sanna Karhusen (kok) luottamuksesta. Epäluottamuslauseen saanut puheenjohtaja ei suostunut luovuttamaan paikkaansa varapuheenjohtajalle.

"Silloin me kokosimme tavaramme ja kävelimme pois", kertoo hallituksen jäsen Petri Koivuniemi (kok). Koivuniemen mukaan ryhmä ei ole tulossa takaisin, koska yhteistyö puheenjohtajan kanssa on mahdotonta.

Karhunen tähdentää, ettei hallitus voi erottaa puheenjohtajaa, vaan sen voi tehdä vain yhdistyksen kokous.

"Mutta jää nähtäväksi, mitä tapahtuu, jos he ovat tuota mieltä jatkossa", Karhunen kommentoi.

Kunnallisjärjestön kevätkokous on maaliskuun lopussa, kolme viikkoa ennen eduskuntavaaleja.

Taustalla ovat pitkään jatkuneet erimielisyydet kunnallisjärjestön sisällä.

Karhunen valittiin Koivuniemen jälkeen kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi vuosi sitten. Karhusen johdolla hallitus teetti ulkopuolisella tilintarkastustoimistolla asiantuntijalausunnon vuosien 2012–2013 tileistä.

Lausunnon mukaan tilinpidossa oli puutteita, mutta mitään rikokseen viittaavaa ei löytynyt.

Hallituksen oli määrä päättää tiistaina asiantuntijalausunnon herättämistä mahdollisista jatkotoimista. Esityslistalla oli myös kunnallisjärjestön henkilöstöä koskevat toimenpiteet.

Kunnallisjärjestön ainoa palkattu työntekijä on kunnallissihteeri Kim Zilliacus, jonka rooli Vantaan kaupungin Kehäyhtiöiden taloudellisissa epäselvyyksissä on poliisin selvitettävänä.

"Tietty piiri on jo pitkään vaikeuttanut epäselvien ja avointen kysymysten selvittämistä. Tiistaina asiat etenivät provokaatioon", Karhunen kommentoi.

Hän pitää kokouksesta poistumista vastuun pakoiluna.

Karhusen vastustajat ovat koonneet oman listansa puheenjohtajan taloudenpidon puutteista. He pitävät Karhusen jäsenmaksuepäselvyyttä syynä siihen, että Vantaan kokoomus menetti paikan Uudenmaan piirin hallituksessa marraskuussa.

Koivuniemen mukaan Karhunen maksoi rästissä olleet neljän vuoden jäsenmaksut piirikokouksen jälkeen. Karhunen sanoo, että kokouksessa hänestä esitettiin tuulesta temmattuja väitteitä.

Koivuniemi paheksuu, että Karhunen on laskuttanut kunnallisjärjestöllä lainopillisia neuvoja jäsenmaksujupakassa.

"Erityisen pahana pidän sitä, että Vantaan kokoomus vuokraa edelleenkin tiloja Tikkurilassa Vantaan kaupungille. Meillä oli jo selvä tahtotila, että näin ei voi jatkua, koska se ei ole moraalisesti oikein", Koivuniemi sanoo.

Kokoomuksen omistamissa tiloissa on majaillut aiemmin Vantaan kaupungin sisäinen tarkastus. Vuoden vaihteen jälkeen tiloihin on muuttanut Klubitalo.

OIKAISU 14.2.2015 Toisin kuin uutisessa kerrotaan, Vantaan kaupungin Vantaan kokoomukselta vuokraamissa tiloissa ei ole ollut sisäisen tarkastuksen toimintaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat