Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin latuverkosto kiukuttaa kävelijöitä

Kaupunki
 
Tavoitteena on latu- ja kävelyreittien yhdistäminen.
Tavoitteena on latu- ja kävelyreittien yhdistäminen.

Helsingin Keskuspuiston hiihtoladut herättävät närää. Puistoalueen ympärivuotisesta kehittämisestä kävelijöiden ja pyöräilijöiden käyttöön on tehty kuntalaisaloite.

Aloitteen mukaan Keskuspuiston pohjoisosa on varattu kokonaan hiihtäjille ja muuallakin latuverkosto estää kävelyn, lenkkeilyn ja pyöräilyn.

Kuntalaisaloitteessa todetaan, että Helsingin virkamiesten tulisi huolehtia veronmaksajien oikeudesta päästä nauttimaan talvisesta metsämaisemasta.

Helsingin liikuntalautakunta käsitteli aloitetta torstaina. Liikuntaviraston mukaan latuverkkoja suunnitellaan paikkoihin, jonne kuntalaisten on helppo mennä ja joihin voi tehdä kattavan latuverkoston. Keskuspuiston lisäksi sellaisia ovat esimerkiksi Mustavuori, Paloheinän ympäristö ja Talin golfkenttä.

Hiihtokuukausien aikana alueilla ei pääse kävelemään samoilla reiteillä, joihin on lumettomana aikana totuttu.

Käytäntöä perustellaan sillä, että koska ulkoilureittejä pidetään kunnossa hiekoittamalla, latuverkostoa ei voi suunnitella risteämään usein lenkkeilijöiden reitin kanssa.

Tänä vuonna liikuntavirastolla on tavoitteena ylläpitää 45 kilometriä ulkoilureittejä. Esimerkiksi Paloheinän tunnelityömaan yhteydessä yhtä väylää on levennetty niin, että siihen mahtuvat sekä hiihtäjät että kävelijät.

Liikuntavirasto myöntää, että muu talviliikunta on jossain määrin jäänyt latujen varjoon. Tavoitteena on laatia suunnitelma, jossa ulkoilureittejä voisivat käyttää niin hiihtäjät kuin kävelijätkin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat