Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki maksaisi Pisararadasta naapureiden osan

Espoon ja Vantaan nihkeys sivuutetaan 29 miljoonalla eurolla

Kaupunki
 

Helsingin keskustan alitse kiertävä Pisararata on nytkähtänyt askeleen kohti toteutumistaan, sillä sen rahoitusongelma näyttää olevan ratkaistu.

HS:n tietojen mukaan Helsinki on luvannut maksaa vastahakoisten naapureidensa Espoon ja Vantaan osuudet rakentamiskustannuksista.

"Helsingillä on valmius olla ainakin alkuvaiheessa vähän isommalla osuudella mukana ja ottaa sen verran enemmän painolastia, ettei investointi ainakaan siihen pysähdy", sanoo Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tatu Rauhamäki (kok).

Valtio ja Helsinki ovat sitoutuneet pisararadan rakentamiseen, mutta Espoo ja Vantaa eivät tähän asti ole katsoneet juuri hyötyvänsä radasta. Valtion osuus on kuitenkin ollut kiinni siitä, että myös ne osallistuvat hankkeen rahoittamiseen.

Sekä Espoon että Vantaan rahoitusosuudeksi on laskettu 14,5 miljoonaa euroa, ja nyt Helsinki siis maksaisi oman, huomattavasti suuremman pottinsa lisäksi myös nämä summat.

"Kuntien rahoitusosuudesta on sovittu", sanoi valtiovarainministeri Antti Rinne (sd) jo lauantain Helsingin Sanomissa.

Vaikka Helsinki ostaa hankkeen käyntiin, se haluaa Rauhamäen mukaan edelleen jatkaa neuvotteluja myös naapurikaupunkien osallistumisesta.

"Uskon, että Espoo ja Vantaakin näkevät tämän hankkeen aikana valon", Rauhamäki sanoo.

HS:n saamien tietojen mukaan Pisararata on nyt valmis vietäväksi kuun lopussa täydennykseksi valtion lisätalousarvioesitykseen.

Eduskunnassa Pisararata on herättänyt myös vastustusta, koska se on kallis ja itsessään kannattamaton. Liikenneministeri Paula Risikko (kok.) on esittänyt, että radasta saataisiin kunnolla hyötyä vain, jos myös Helsingin ratapihan parannustyöt saataisiin tehdyksi.

"Pitää muistaa, että jostain pitää saada päätä auki", Rauhamäki perustelee Pisararadan kiirehtimistä. "Tämä on pääradan kapasiteetin kannalta ratkaiseva hanke, joka heijastuu koko Suomen junaliikenteeseen".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat