Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laukkumeri ruuhkauttaa ratikoita Helsingissä

Matkustajat eivät ehdi aina ulos. Matalalattiaratikat eivät ole ratkaisu.

Kaupunki
 

Länsisataman ratikoiden ruuhkat jatkuvat. Perjantaina raitiolinja 9:n matkustaja todisti ikävää kohtausta, kun eläkeläisrouva ei päässyt ulos vaunusta haluamallaan pysäkillä. Raitiovaunun matalalattiainen väliosa oli täpötäynnä ihmisten matkatavaroita.

Toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi Helsingin seudun liikenteestä (HSL), eikö linjalla kannattaisi käyttää matalalattiaratikoita, jolloin tavaroita mahtuisi enemmän?

"Se tuskin ratkaisee ongelmia, sillä silloin matkatavarat täyttävät käytävät koko pituudeltaan."

Vaunu on usein täynnä jo Pasilan asemalta lähtien. Ovatko matkustajamäärät kasvaneet?

"Näyttäisi, että ainakin tavaramäärät ovat lisääntyneet. Olen omin silmin todistanut, kun pari matkustajaa yritti tunkea rullakkoa ratikkaan."

Mitä HSL aikoo tehdä, ryhmäpäällikkö Arttu Kuukankorpi?

"Me harkitsemme raitiolinja 6T:n liikennöintiajan jatkamista arki-iltaisin. 6T käytännössä tuplaa Länsisataman ratikkavuorot. Nythän ruuhka-aikoina kulkeva 6T lopettaa jo iltakuudelta. Viikonloppuisin se kulkee puoli kymmeneen asti."

Pysyvämpää helpotusta on luvassa vasta, kun Jätkäsaareen tulee lisää ratikkalinjoja. Milloin tämä tapahtuu?

"Uusi kiskoyhteys valmistuu Välimerenkadulle vuonna 2017. Tavoitteena on, että linja 9 kääntyy silloin Välimerenkadulle ja kulkee Saukonpaateen. Ratikka 7:n rengaslinja avataan, ja se alkaa liikennöidä laivojen kulkuaikoina Länsisatamasta keskustan kautta Meilahteen."

HSL:n raitiolinjastosuunnitelmassa on kaavailtu linja 8:lle jatkoa Jätkäsaaressa 2020-luvun taitteessa. Nyt 8:n kääntöpaikka on Saukonpaadessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat