Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pane kouluaivot narikkaan ja uppoudu tieteeseen

Kaupunki
 
Tekniikan museon kampipajassa voi tehdä omia vempaimia.
Tekniikan museon kampipajassa voi tehdä omia vempaimia.
Kaupunkitoimituksen talvilomatärpit päivittäin. Lisää osoitteessa www.minnenyt.fi

Onko laskiaistiistaina pakko laskea mäkeä? No ei ole, sillä aina on hyvä hetki innovoida, syventyä tieteeseen ja väkertää.

Tekniikan museossa (Viikintie 1, Helsinki) lomaväkerryksen aiheena ovat kammet ja veivit.

"Vivut ja kammet ovat yksi tekniikan perusilmiö. Kampikonepajassa tutustutaan siihen, missä kampia käytetään ja rakennetaan oma kampivempain", kertoo museon viestintävastaava Anna Iso-Ahola.

Kampipajan ikäsuositus on 8–12 vuotta.

Ellei veivaus nappaa, museossa on tavattavissa muun muassa Suomen vanhin tietokone.

Entä millainen keksijä itse olisit? Tietäväinen vai luova?

"Aina kun innovoidaan, tarvitaan sekä tietoa että hyvää hulluutta", Iso-Ahola sanoo. Omat taipumukset selviävät museon Nokia E52-puhelimeen asennetulla kännykkäpelillä.

Museo on tiistaina auki kello 9–17, ja 7–17-vuotiaat pääsevät sisään eurolla. Kampikonepaja kello 15, pajamaksu 5 euroa.

Muuta tieteellistä: Luonnontieteellisen museon työpajoissa tutkitaan fossiileja ja tutustutaan konservaattorin työhön kello 12–14, museon pääsymaksut 5 ja 10 e.

Helsingin observatoriossa (Kopernikuksentie 1) voi perehtyä kello 12–16 tähtitieteen historiaan ja vaikkapa Bjurbölen meteoriittiin, joka pudotessaan 1899 sai eteläsuomalaiset luulemaan maailmanlopun tulleen. Liput 6, 4 ja 2 euroa.

Tiedetaivas Heurekassa (Tiedepuisto 1, Vantaa) sopii kaiken ikäisille ja on auki kello 10–17, pääsymaksut 13,50 ja 19 e.

Ihan muuta: Stoan tanssilaboratoriossa on mahdollisuus harjoitella tansseja, tehdä koreografiakokeiluja, kohdata erilaisia tanssityylejä sekä jakaa ajatuksia. Vetäjänä tanssija Sara Hirn. Turunlinnantie 1, Itäkeskus, klo 14–20.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat