Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki luottaa Biohitin kaltaisten yritysten menestykseen

Kaupunki
 

Meillä on ratkaisu turhiin mahasyöpäsairastumisiin. Näin julistaa Helsingin Roihupellon teollisuusalueella majaansa pitävä bioteknologiayritys Biohit.

"Mahasyöpään sairastuu vuosittain 600–700 suomalaista. Heidän ennusteensa on usein huono, sillä syöpä todetaan monesti myöhään. Siksi vain viidennes potilaista on elossa viiden vuoden kuluttua", sanoo Biohitin toimitusjohtaja Semi Korpela.

Yritys ehdottaa, että Suomi alkaisi ennaltaehkäistä mahasyöpää 50-vuotiaille tehtävän verikoeseulonnan avulla. Konsulttiyritys Nordic Healthcare Groupin selvityksen mukaan seulonta voisi säästää pelkästään Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä vajaat 20 miljoonaa euroa.

Yrityksellä on asiassa tukevasti oma lehmä ojassa, sillä se tekee rahansa muun muassa mahasyöpien riskin diagnosoinnilla.

Toistaiseksi rahaa ei ole tullut liikaa. Tulos oli vuoden 2014 tammi–syyskuussa runsaat kolme miljoonaa euroa pakkasella. Lupaavaa on kuitenkin se, että yrityksen liikevaihto kasvoi edellisvuoden tammi–syyskuuhun verrattuna puolella miljoonalla ja oli nyt noin 3,2 miljoonaa.

Mahasyöpää vastaan pääosin Kiinan markkinoilla taisteleva Biohit edustaa monin tavoin sellaista firmaa, jolta Helsinki odottaa paljon. Se toimii lääketeollisuudessa tai ympäristöalalla ja työllistää Helsingissä nyt noin 40 henkilöä. Sen työvoima on korkeasti koulutettua, ja yritys voi kasvaa Suomen ulkopuolella.

"Terveys ja hyvinvointipuolella sekä cleantechin puolella meillä on tosi iso intressi, että sieltä syntyy isoja uusia palveluja. Ne liittyvät suoraan siihen, millaista ihmisten arki on", sanoo Helsingin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva.

Biohitin Korpelan mielestä Helsingillä on hyvää tahtoa tukea biotekniikka-alan yrityksiä. Hän toivoo Helsingiltä ja muulta julkiselta sektorilta rohkeutta uusiin kokeiluihin.

"Minun on vaikeaa käsittää, mikä olisi yhteiskunnan kannalta kestävämpi investointi kuin panostaminen ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon."

Joonas Laitinen HS
Roihupelto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat