Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koiria ei uskalleta jättää vartioimatta

Koira vietiin kaupan edustalta Helsingissä, mutta varkaudet ovat todella harvinaisia

Kaupunki
 
Terhi Liimu HS
Arja Lankinen Roope-koiransa kanssa. Lankisen mielestä koiravarkaudet ovat todellinen uhka.
Arja Lankinen Roope-koiransa kanssa. Lankisen mielestä koiravarkaudet ovat todellinen uhka. Kuva: Terhi Liimu HS

Helsingissä Malmin Prisman edustalta varastettiin maanantaina sekarotuinen koira, joka ei jäänyt kuitenkaan kovin pitkäksi aikaa vääriin käsiin.

Rikoskomisario Petri Juvonen kertoo, että vahvasti humalainen nainen otti omien sanojensa mukaan koiran kotiinsa hetken mielijohteesta.

Aamulla hän tuli ilmeisesti katumapäälle ja vei koiran Viikin löytöeläintaloon. Varkaalla ei omien sanojensa mukaan ollut juurikaan muistikuvia koiran viemisestä.

Omistaja löysi koiransa löytöeläintalolta, ja poliisi tavoitti koiran vieneen naisen. Juvosen mukaan koiran tunnistamista helpotti se, että sillä oli yllään sama punainen takki kuin katoamishetkellä.

Koirien varastaminen kauppojen ulko-ovilta on perin harvinaista. Helsingissä koiravarkauksia on viimeisen kolmen vuoden aikana ilmoitettu poliisille kuusi. Vuonna 2012 koiravarkauksia ilmoitettiin Helsingin poliisille kolme, toissa vuonna kaksi ja viime vuonna yksi. Juvosen mukaan koira lähtee yleensä varkaan mukaan nimenomaan kauppojen ulkopuolelta.

Terhi Liimu HS
Mari Ikäheimo ei uskaltaisi jättää Tiku-koiraansa pitkäksi ajaksi yksin kaupan eteen.
Mari Ikäheimo ei uskaltaisi jättää Tiku-koiraansa pitkäksi ajaksi yksin kaupan eteen.

Helsingin Linnunlaulun koirapuistossa vauhdikkaasti säntäilevä sekarotuinen ja isokokoinen Tiku-koira näyttää karskilta, mutta sen omistaja Mari Ikäheimo ei uskaltaisi jättää sitä pitkäksi ajaksi kaupan ulkopuolelle yksinään odottelemaan.

"Pariksi minuutiksi uskallan jättää, mutta en pidemmäksi aikaa, koska olen kuullut, että koiria on varastettu. En minä kuitenkaan usko, että se lähtisi vieraiden mukaan – ehkä se yrittäisi ensin päästä kauppaan sisälle minun perään. Mutta ei sitä ikinä tiedä", Ikäheimo sanoo.

Samalla linjalla on pienen Hilma-koiran isäntä Chase Martini. "Emme koskaan jätä Hilmaa kaupan ulkopuolelle. Tämä on ensimmäinen yhteinen koiramme vaimoni kanssa, ja hän on kertonut, että joskus koiria varastetaan. Itse en ehkä ole niin tarkka, mutta vaimoni on sanonut, että ei kannata jättää Hilmaa vartioimatta. Ehkä jossain maaseudulla sen uskaltaisi pikkukaupan eteen jättää."

Keskusteluissa toistuu usein se, että sosiaalisessa mediassa varoitellaan paljon koiravarkauksista, jonka takia pääkaupunkiseudulla ei koiria uskalleta jättää vartioimatta.

Terhi Liimu HS
Nita Paulin ei jätä Muusa-koiraansa kaupan ulkopuolelle aiemmin sattuneen hihnan irtoamisen tai irrottamisen takia.
Nita Paulin ei jätä Muusa-koiraansa kaupan ulkopuolelle aiemmin sattuneen hihnan irtoamisen tai irrottamisen takia.

Nita Paulin kertoo joutuneensa itse outoon tilanteeseen oman koiransa kanssa Vantaalla käydessään kaupassa.

"Olin jättänyt toisen pienen koirani kaupan ulkopuolelle, niin hihna oli irrotettu tolpasta kun tulin kaupasta ulos. En ole varma oliko se minulta unohtunut, vai oliko joku yrittänyt ottaa sitä mukaan. Mutta sen jälkeen en ole koiraa jättänyt kaupan ulkopuolelle", Paulin kertoo amerikanakita Muusa vierellään.

Terhi Liimu HS
Outi Pulkkinen ei jättäisiä Kiara-koiraansa vartioimatta, kun se "on niin kiltti".
Outi Pulkkinen ei jättäisiä Kiara-koiraansa vartioimatta, kun se "on niin kiltti".

Outi Pulkkisen Kiara-koira vaikuttaa niin ystävälliseltä, että se voisi helpostikin lähteä varkaan mukaan. Samaa mieltä on omistaja. "En kyllä täällä uskalla jättää, kun tämäkin on niin kiltti. Se voisi helposti lähteäkin jonkun mukaan, vaikka se on kyllä vähän mammantyttö, että se voi ehkä pistää vähän vastaan jonkun verran. Mutta en kyllä uskalla silti jättää."

"Uskon, että varkaudet ovat todellinen uhka", sanoo Roope-koiran omistaja Arja Lankinen.

"Meillä Töölössä olen kuullut, että sellaista on tapahtunut, sen takia en jätä koskaan Roopea vartioimatta."

Koiria ei jätetä kauppojen ulkopuolelle vartioimatta koiravarkaiden pelossa
Koiria ei jätetä kauppojen ulkopuolelle vartioimatta koiravarkaiden pelossa
Helsingissä koiravarkauksia on viimeisen kolmen vuoden aikana ilmoitettu poliisille kuusi kertaa. Linnunlaulun koirapuistossa vauhdikkaasti säntäilevä sekarotuinen ja isokokoinen Tiku-koira näyttää karskilta, mutta omistaja Mari Ikäheimo ei uskaltaisi jättää sitä pitkäksi aikaa kaupan ulkopuolelle yksinään odottelemaan.Toimittaja: Tomi Peurakoski. Kuvaus & leikkaus: Terhi Liimu.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat