Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joogaleirin osallistujilta vaaditaan bikinikuvia ja sukupuolitautitestejä

Kaupunki
 

Ihmiskauppaepäilyn ohella julkisuuteen tuli keväällä 2013 tietoja Nathan poikkeuksellisista toimintatavoista.

Esimerkiksi koulun kesäleireille osallistuvien tuli lähettää itsestään kuva bikineissä tai uimahousuissa, jotta opettajat voivat sitä kautta arvioida oppilaidensa soveltuvuutta leirille. Leirille osallistuminen edellytti myös sukupuolitautitestien tekemistä.

Joogaopettaja Honorat Mäkinen sanoo, että käytännöt ovat peräisin kansainvälisen Atman-joogaliiton toiminnasta. Natha ja sen sisarkoulu MISA kuuluvat liittoon.

"Leirien ohjelmaan ei kuulu eroottisia harjoituksia, mutta ihmiset voivat leirin aikana luonnollisesti tutustua toisiinsa. Pyytämällä sukupuolitautitestejä järjestäjät haluavat tukea sitä, että ihmiset ovat tietoisia ja kantavat vastuun omasta ja läheisten ihmisten seksuaaliterveydestä. Kuvien avulla käy puolestaan hyvin helposti ilmi ihmisen fyysinen kunto ja soveltuvuus leirin harjoituksiin", Mäkinen vastaa.

Suomen joogaliiton puheenjohtaja Sinikka Talan mielestä Nathan edellä mainitut toimintatavat kuulostavat arveluttavilta ja erikoisilta. Hän sanoo, että yksityisten joogakoulujen ja niiden taustaorganisaatioiden toimintaa on mahdotonta valvoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat