Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sote-työpaikat saivat kiitosta Helsingissä

Töölön sairaala ja kotihoidon itäinen yksikkö palkittiin vetovoimaisuudestaan

Kaupunki
 

Helsingissä työntekijän on entistä parempi olla ainakin kahdella sosiaali- ja terveysalan työpaikalla.

Kun sosiaali- ja terveysministeriö ja Työterveyslaitos palkitsivat perjantaina vetovoimaisia työpaikkoja, Helsingistä tällaisia löytyi kotihoidon itäisestä yksiköstä ja Töölön sairaalan osastoilta 2 ja 4. Palkittujen katsottiin parantaneen työhyvinvointia.

Töölön sairaalan osastolla 2 hoidetaan selän ja osastolla 4 lantion ja alaraajojen tapaturmapotilaita.

Apulaisosastonhoitaja Kerstin Esteffan-Öhman kertoo, että heillä on muutaman vuoden ajan parannettu esimerkiksi opiskelijoiden ohjausta ja uusien työntekijöiden perehdytystä.

Potilasturvallisuutta on kohennettu esimerkiksi ottamalla käyttöön aiempaa parempia apuvälineitä ja työmenetelmiä. Työntekijät ovat saaneet lisäkoulutusta ergonomiasta.

Apulaisosastonhoitajan mukaan tärkeintä on, että ihmiset ovat olleet sitoutuneita miettimään, miten asiat voisi tehdä fiksummin.

"Ihmiset pystyvät vaikuttamaan omaan työhönsä liittyviin isoihin päätöksiin", hän sanoo.

Helsingistä palkittiin myös Helsingin kaupungin itäinen kotihoitoyksikkö.

Kotihoitopäällikkö Eeva Raulos kehuu alaisiaan, että heidän kohdallaan palkinto ei oikeastaan tullut mistään merkittävästä muutoksesta viime vuosina vaan väki yksikössä on ollut jo pitkään työhönsä sitoutunutta ja motivoitunutta.

Yksikössä pyritään keskittymään tärkeimpään tavoitteeseen eli asiakkaiden hyvinvointiin ja jakamaan työt oikeudenmukaisesti.

"Meillä henkilöstöä kuunnellaan", Raulos sanoo ja lisää, että johdonkin pitää olla kunnolla perillä siitä, mitä kentällä tapahtuu. Hänkin on entinen hoitaja.

Ammattiliitto Superin tuoreen kyselyn mukaan yli 90 prosenttia kotihoidon hoitajista on huolissaan kotihoidon laadusta. Rauloksella on kuitenkin hyvä syy uskoa, että hänen johtamassaan 200 työntekijän yksikössä henkilökunta voi hyvin.

"Meillä vaihtuvuus on erittäin pientä näin suureksi yksiköksi. Silloin harvoin, kun hoitajan paikkoja on auki, hakemuksia päteviltä hoitajilta tulee paljon."

Pääkaupunkiseudulta 19 palkitun joukkoon pääsi myös Kirkkonummen terveyskeskus ja lääkekeskus sekä Kartanonkosken Neuvola Vantaalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat