Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

8-vuotiaan murha tänään oikeudessa

Oikeus selvittää sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnan vaikutusta murhan tapahtumiseen

Kaupunki
 
Esitutkintamateriaalissa on myös lastensuojeluilmoituksia.
Esitutkintamateriaalissa on myös lastensuojeluilmoituksia.

Kahdeksanvuotiaan helsinkiläistytön murhaan liittyvä virkarikosoikeudenkäynti alkaa tänään maanantaina Helsingin käräjäoikeudessa. Oikeus alkaa selvittää, miten sosiaali- ja terveydenhuollon toiminta vaikutti siihen, että isä ja äitipuoli murhasivat tytön kotonaan toukokuussa 2012.

Ensimmäisenä varsinaisena istuntopäivänä kihlakunnansyyttäjä Tuire Tamminiemi kertoo rangaistusvaatimuksensa syytetyille. Tuomio virkavelvollisuuden rikkomisesta vaihtelee sakoista yhteen vuoteen vankeutta.

Poikkeuksellisessa oikeusjutussa on syytettyinä 11 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista kuten lastensuojelun sosiaalityöntekijöitä, terveydenhoitajia ja lääkäreitä. Heitä epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta.

"Jos olisi puututtu ajoissa ja oikealla tavalla, lopputulos olisi ollut erilainen", kihlakunnansyyttäjä Tamminiemi sanoi valmistelevan istunnon jälkeen kaksi viikkoa sitten.

Syytteessä on esimerkiksi tytön asioita hoitaneita lastensuojelun sosiaalityöntekijöitä sekä hoitajia ja lääkäreitä niin koulussa, terveyskeskuksessa kuin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä.

Syyttäjän mukaan hoitajien ja lääkäreiden olisi pitänyt epäillä tytön mustelmien tulleen väkivallasta. Heidän olisi myös pitänyt tehdä lastensuojeluilmoitus.

Ensimmäisen lastensuojelun sosiaalityöntekijän olisi syyttäjän mukaan pitänyt esimerkiksi selvittää tytön kotiolot tarkemmin ja tutkia äitipuolen henkilöys.

Lapsen viimeiseksi jääneen vastuusosiaalityöntekijän olisi syyttäjän mukaan pitänyt niin ikään selvittää lapsen kotiolot, ilmoittaa lakiasianyksikköön epäillyistä pahoinpitelyistä sekä esimerkiksi kuulla lasta häntä koskevissa asioissa.

Oikeudenkäynnistä on tulossa pitkä, koska syytettyjä ja todistajia on paljon. Loppulausuntojen aika on maaliskuun lopussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat