Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin kouluverkko tiivistyy

Lautakunta poisti maininnan 500 oppilaan kouluista

Kaupunki
 

Helsingin suomenkielinen perusopetus pyritään vastaisuudessa kokoamaan yhtenäisiin peruskouluihin, joissa on kaikki vuosiluokat, päätti kaupungin opetuslautakunta tiistaina. Jokaisella luokka-asteella olisi myös vähintään kaksi rinnakkaisluokkaa. Näin ollen esityksen maininta "vähintään 500 oppilaan" kouluista jäi päätöksestä pois.

Opetuslautakunta päätti tiistaina esittää kaupunginhallitukselle periaatteet, joiden mukaan koulujen palveluverkkoa kaupungissa rakennetaan. Kiistelty ehdotus palautettiin tammikuussa valmisteltavaksi.

Samalla jotkin yksittäisiä kouluja koskevat päätökset etenivät. Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle Tapanilan ala-asteen ja Hiidenkiven peruskoulun hallinnollista yhdistämistä. Näin syntyy Helsinkiin uusi tuhannen oppilaan koulu. Suutarilassa tahdotaan yhdistää Suutarilan yläasteen koulu ja Töyrynummen ala-asteen koulu. Meri-Rastilan ala-asteen sivupisteestä Merirastilankujalla luovutaan.

Koko kaupungin palveluverkkoa koskevassa päätöksessä on kyse koulujen hallinnollisesta yhdistämisestä, yhdessä koulussa voi yhä olla useita rakennuksia. Yhtenäiseen koulupolkuun ensimmäiseltä yhdeksännelle luokalle Helsinki pyrkii jo ennestään.

"Tämä on ennen kaikkea pedagogisesti hyvä suunta, vaikka tässä säästöjäkin syntyy", sanoo koulutuksesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Säästöjä lasketaan siitä, että kaupungin rahoja kuluu vähemmän opettajien siirtymisiin koulusta toiseen, kun tunnit tulevat täyteen jo omassa koulussa.

Esityksen perusteluissa sanottiin, että rinnakkaisluokat antavat opettajalle työparin ja mahdollisuuden jakaa oppilaita joustavammin ryhmiin. Koulupsykologin tai -kuraattorin palvelut on helpompi järjestää.

Ruotsinkielisen peruskoulun tavoitekoko on nyt 200 oppilasta, suomenkielisen lukion 500 ja Stadin ammattiopiston yksikön tuhat oppilasta. Ruotsinkielisen päiväkodin pitäisi vetää vähintään 63 lasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat