Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jengiläisiä epäillään rajusta velanperinnästä

Poliisin mukaan uhri pahoinpideltiin kerhotiloissa

Kaupunki
 

Helsingin poliisi epäilee moottoripyöräjengi Cannonballin jäseniä väkivaltaisesta velanperinnästä, samoin yhtä United Brotherhood -jengin jäsentä.

Poliisin mukaan kiristyksen uhri oli lainannut ystävältään 800 euroa viime vuoden lopulla. Velka oli päätynyt erilaisten vaiheiden kautta Cannonballin jäsenelle, joka poliisin mukaan korotti velan tuhanteen euroon ja aloitti välittömästi perinnän.

Cannonballin jäsen ilmaantui uhrin asunnolle yhdessä toisen henkilön kanssa ja vei uhrilta asunnon avaimet. Myöhemmin asunnosta oli varastettu omaisuutta. Poliisin mukaan Cannonballin jäsen pakotti uhrin myös hankkimaan arvokkaan auton, joka jäi jengiläisen haltuun.

Uhri yritti sovitella velkaansa jengiläisten kanssa, mutta summa vain nousi. Lopulta uhri oli kutsuttu Cannonballin kerhotiloihin selvittelemään asiaa.

Tutkinnanjohtaja Jukka Larkio kertoo, että uhri pahoinpideltiin kerhon takahuoneessa ja velkasumma korotettiin 10 000 euroon. Uhria myös uhkailtiin korvan leikkaamisella ja polveen ampumisella, jos maksua ei kuulu. Paikalla oli Larkion mukaan Cannonballin jäseniä ja yksi United Brotherhoodin jäsen.

Poliisi on takavarikoinut tutkinnan aikana aseita ja amfetamiinia. Yksi aseista on sarjatuliaseeksi muunnettu käsiase.

Kokonaisuutta on tutkittu törkeinä kiristyksinä, törkeinä huumausainerikoksina, törkeänä ampuma-aserikoksena, ampuma-aserikoksena ja pahoinpitelynä. Larkion mukaan neljä epäiltyä on vangittuna ja muutama vapaalla. Kaikki epäillyt eivät ole jengien jäseniä.

Larkion mukaan Helsingissä paljastuu silloin tällöin jengeihin liittyviä velanperintäjuttuja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat