Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskuksen rakentaminen ollut tuskien taival

Kaupunki
 

Kalasataman keskuksen rakentamisen aloittaminen on loistouutinen helsinkiläisille. Rakentamista on aloiteltu jo useaan kertaan vuosien varrella, mutta nyt viimeisetkin rakentamisen esteet on toivottavasti saatu raivattua pois.

Helsingin Sanomat kertoi Kalasataman keskuksen rakentamisesta vuonna 2009. Tuolloin kirjoitettiin, että "rakentamisen kaavaillaan alkavan seuraavan nousukauden alussa eli vuonna 2011".

Ei alkanut. Rakentamista ovat hidastaneet valitukset ja tulematta jäänyt nousukausi. Alun perin keskuksen ensimmäisen vaiheen oli tarkoitus olla valmiina tänä vuonna, mutta nyt se on siirtynyt vuoteen 2018.

Ensimmäinen viivästys aiheutui valituksesta Helsingin hallinto-oikeuteen tornitalojen paloturvallisuudesta ja piha-alueiden riittävyydestä. Valitus hylättiin ja korkein hallinto-oikeus ilmoitti, että päätöksestä ei voi valittaa. Kun valitusta käsiteltiin, taloustilanne ehti Suomessa heikentyä.

Sijoittajat ja rakennusyhtiö SRV eivät tuolloin päässeet sopuun noin miljardin euron arvoisen hankkeen rahoituksesta. Nyt neuvottelut ovat nähtävästi edenneet siihen vaiheeseen, että Kalasataman keskusta aletaan viimein rakentaa täydellä teholla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat