Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Piinaava tungos jatkuu Helsingin raitiolinja 9:ssä vielä tänä vuonna

Länsisataman raitiovaunujen suosio kiristää jo kaupunkilaisten hermoja. HSL kaavailee lisälähtöjä 6T:lle ensi vuonna.

Kaupunki
 
Sami Kero HS
Jätkäsaaressa asuva Minna Kinnunen (kesk.) kertoi perjantaina iltapäivällä täydessä linjan 9 raitiovaunussa, että aika ajoin laivamatkustajien ja etenkin lastenvaunujen kanssa kulkevien välille puhkeaa riitoja tilankäytöstä.
Jätkäsaaressa asuva Minna Kinnunen (kesk.) kertoi perjantaina iltapäivällä täydessä linjan 9 raitiovaunussa, että aika ajoin laivamatkustajien ja etenkin lastenvaunujen kanssa kulkevien välille puhkeaa riitoja tilankäytöstä. Kuva: Sami Kero HS

Huutokonttorin pysäkillä näyttää pahalta. Länsiterminaalista saapuva raitiovaunu 9 pullistelee perjantai-iltapäivänä laivamatkustajia.

Jätkäsaaressa asuvat Minna ja Sami Kinnunen yrittävät ahtautua matalalattiavaunuun. Tiellä on yksi metrin korkea ja miltei yhtä leveä matkalaukku ynnä pienen miehen kokoinen paketti. Se muistuttaa patjakääröä.

Kinnusen pariskunta singahtaa vaunun takaovelle.

"Voitteko vähän antaa tilaa?" Sami Kinnunen pyytää kanssamatkustajilta. Rouva on pieniin päin, mutta kukaan ei tunnu edes harkitsevan istumapaikan tarjoamista.

Ahtaus on kovin tuttu monille Länsisataman suunnassa asuville. Laivojen lähtö- ja saapumisaikoihin raitiovaunut saattavat olla täyteen tupattuja.

"Vaunu seisoo päätepysäkillään suoraan terminaalin pääoven edessä. Sehän suorastaan imaisee matkustajat sisäänsä", kiittelee Helsingin sataman matkustajaliikennejohtaja Kari Noroviita.

Länsiterminaali sijaitsee pussin perällä Jätkäsaaren niemennokassa. Satama ja kaupunki haluavat, että mahdollisimman moni saapuisi terminaaliin joukkoliikenteen kyydissä.

Laivojen ruuhkapiikkeihin on jo lisätty vuoroja. Tämän vuoden alusta 6T alkoi liikennöidä myös kello 15:n ja 18:n välillä, kertoo ryhmäpäällikkö Arttu Kuukankorpi Helsingin seudun liikenteestä (HSL).

Päivälaivan ruuhkapiikki on nopeasti ohi. Pari ratikkavuoroa myöhemmin tilaa olisi todennäköisesti enemmän. Illemmalla, kun laivoja saapuu tiheämmin, ahtautta kestää kauemmin.

"Mitenkähän sitä mahtuu sitten vaunujen kanssa?" Minna Kinnunen pohtii tulevaa ja puristaa tangosta, etteivät Kampin tienoon mutkat kaataisi.

"Kuutonen voisi ajaa aina terminaaliin asti."

Ensi vuonna Kinnusen toive on lähempänä toteutumista, sillä HSL suunnittelee lisäävänsä linjan 6T lähtöjä iltakymmenen tienoille laivojen saapumisaikaan, kertoo HSL:n Kuukankorpi.

"Esitämme sitä budjettiin."

Sataman Noroviita toivoo, että lisälähdöt alkaisivat jo tänä vuonna.

Voisiko matkustajia ohjata reilun puolen kilometrin päähän raitiolinjan 8:n pysäkille? Tai viedä bussilla Ruoholahden metroasemalle?

"Nehän ovat mahdollisuuksien rajoissa", hän maistelee ideoita hätäratkaisuiksi.

Entä houkuttelevampi kahvila tai kapakka, jotta voisi valita myöhemmän ratikkavuoron?

"Ihmisten pidättely ei kyllä onnistu. Siihen vaaditaan muuta kuin kahvia."

Samuli Laita HS
Länsisatama

"Viharatikkaan" on helsinkiläisen vaikea mahtua
"Viharatikkaan" on helsinkiläisen vaikea mahtua
Helsingin Länsisatamasta kaupungin keskustaan kolisteleva raitiolinja on saanut kaupunkilaisilta kutsumanimen "viharatikka". Satamasta saapuvat risteilymatkustajamassat täyttävät ratikat äärimmilleen ja aika ajoin päihtyneet häiritsevät. Millaista meno on perjantai-iltapäivänä? Toimittaja Samuli Laita HS. Kuvaus & leikkaus Terhi Liimu HS.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat