Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin kaupunginhallitus pohtii Veolia-boikottia

Aloite vetoaa Veolian sisaryhtiön toimiin palestiinalaisalueilla

Kaupunki
 
Sami Kero HS
Pekka Saurin mukaan kaupunki ei voi suoraan puuttua HSL:n ja sen sopimuskumppanien välisiin sopimuksiin
Pekka Saurin mukaan kaupunki ei voi suoraan puuttua HSL:n ja sen sopimuskumppanien välisiin sopimuksiin Kuva: Sami Kero HS

Helsingin kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakanen (skp) purkaisi bussikonserni Veolian kanssa tehdyt sopimukset siksi, että Suomen Veolian kanssa samassa kansainvälisessä konsernissa oleva yhtiö toimii Israelin miehittämillä palestiinalaisalueilla.

Kaupunginhallitus käsittelee maanantain kokouksessaan toisen kerran Hakasen ja 12 muun valtuutetun aloitetta. Siinä vaaditaan, ettei uusia sopimuksia Veolian kanssa tehdä ja vanhojen purkamista selvitetään.

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr) esittää, että aloite pitäisi merkitä loppuun käsitellyksi sen jälkeen, kun se on siirtynyt kaupunginhallitukselta valtuustolle. Hän sanoo, ettei kaupunki voi suoraan puuttua Helsingin seudun liikenteen (HSL) ja sen sopimuskumppanien välisiin sopimuksiin. HSL:n tiedossa ei ole Veolia-konsernin toimintaan liittyviä vakavia virheitä, joiden perusteella yhtiön voisi sulkea pois tarjouskilpailuista tai sen kanssa tehtyjä sopimuksia voisi purkaa. Lisäksi konserni tiedottaa myyneensä vesi-, jäte- ja energiahuoltoon liittyvät toimintansa Israelissa. Veolian toimintaa selvittänyt ulkoministeriö on samalla kannalla kuin HSL.

Helsingissä valtuusto palautti asian valmisteluun keväällä 2014, koska asia haluttiin selvittää perusteellisesti.

YK on kehottanut suhtautumaan torjuvasti miehitetyillä palestiinalaisalueilla toimiviin yrityksiin.

OIKAISU 3.3.2015: Bussikonserni Veolian sopimuksia koskeneen asian esitteli kaupunginhallitukselle kaupunginjohtaja Jussi Pajunen (kok), ei apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr) kuten jutussa kerrotaan.

OIKAISU 6.3.2015: Jutussa kerrotaan, että ulkoministeriö olisi samalla kannalla kuin Helsingin seudun liikenne (HSL) kysymyksessä, joka koskee miehitetyillä palestiinalaisalueilla toimivaa Veoliaa. Ulkoministeriö ei ota kantaa HSL:n ja Veolian välisiin sopimuksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat