Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tarkista nämä ennen kevään pyöräilyä

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

1. Ohjainlaakeri. Pyörästä ei ole iloa, jos sitä ei voi ohjata. Tämä laakeri on pyörän ohjaintangon alapuolella. Purista etujarrua, pidä laakerista kiinni ja pyörittele tankoa.

"Sen pitää pyöriä edestakaisin smoothisti", sanoo pyörähuoltaja Börje Hiltunen.

2. Pumppaa ilmaa renkaisiin.

"Jos on pieni reikä, niin se ilmenee heti eikä viiden kilometrin pyöräilyn jälkeen."

Sen jälkeen purista vanteita ja yritä heiluttaa niitä. Näin selviää, ovatko vanteen laakerit väljät. Pyöräytä sitten rengasta ja seuraa väpättääkö vanne. Jos renkaat ja vanne heiluvat miten sattuu, vie pyörä suosiolla huoltoon.

3. Vaijerit. Laita rasvaa – kuten purkissa myytävää monitoimiöljyä – käsijarrujen ja -vaihteiden vaijereihin. Jarruihin sen voi ruiskauttaa kahvaosan kautta sisään imeytymään.

4. Jarrupalat. Vapauta jarrupalojen länget. Katso palojen kunto sekä ylä- että alakautta. Yläpuolelta asiallisen näköinen jarrupala voi olla alapuolelta täysin kulunut.

5. Vaihteet. Kokeile vaihteita yksi kerrallaan ensin ylöspäin ja sitten alaspäin. Vaihteiden pitäisi vaihtua nurisematta.

6. Ketjut ja ruuvit. Voitele ketjut ja suosi teflonpohjaista ketjurasvaa. Älä läträä ruokaöljyä tai kokeile muita kotikonsteja.

"Sen jälkeen käydään ruuvit ja mutterit läpi, että kaikki on kireällä. Pyörä ei saa rämistä, ja tarkoituksena on, että ruuvit ja mutterit pysyisivät koko kesän kyydissä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat