Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hymistely yleiskaavasta loppuu, taistelu alkaa

Kaupunki
 
Kalle Silfverberg Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien kaupunkitoimituksen esimies.

Innostuneet taputukset tai vähintäänkin kohtelias vaikeneminen ovat pian muisto vain. Helsingin uudesta yleiskaavasta taistellaan kohta tosissaan.

Yhden lautakunnan lausunto Malmin lentokentästä on merkitystään kiinnostavampi, koska se kertoo juuri tästä murroksesta. Samaa henkeä oli aistittavissa Katajanokalla, jossa virkamiehet ovat käyneet jo kahdesti tänä talvena esittelemässä täydennysrakentamissuunnitelmia.

Länsi-Helsingissä kiistan kohteena on Talin golfkenttä ja sitä ympäröivät kaiken kansan viheralueet. Golfklubi on jopa pestannut pr-toimiston ajamaan asiaansa.

Ja asiahan on asuinrakentamisen estäminen.

Moottoriteiden bulevardisointi on yksi suunnittelijoiden hahmotteleman tulevaisuuden Helsingin tärkeimmistä ominaisuuksista. Toistaiseksi julkisuudessa on lähinnä ihmeellisiä havainnekuvia: esimerkiksi Tuusulanväylä ei enää olisikaan meluava moottoritie vaan lehtevä, asuintalojen reunustama pääkatu.

Nyt vastustus on herännyt. Autoliitto lausuu yleiskaavaluonnoksesta hämmästellen, ja kehyskuntiakin pelottaa matka-aikojen piteneminen Helsingin keskustaan.

Tämä ei jää tähän.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat