Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläisturisteista puolet kaikonnut Helsingistä

Yöpymisten kokonaismäärä kuitenkin kasvoi jonkin verran

Kaupunki
 

Ruplan romahdus romahdutti myös venäläismatkailijoiden yöpymisten määrän Helsingin hotelleissa ja muissa majoitusliikkeissä viime vuonna.

Venäläisten yöpymismäärät kasvoivat Helsingin matkailumarkkinoinnista vastaavan Visit Helsingin tuoreiden tilastojen mukaan vielä viime vuoden tammikuussa, mutta sen jälkeen alkoi sukellus.

Majoitusliikkeissä yönsä viettäneiden venäläisten määrä laski vuonna 2014 edellisvuoteen verrattuna noin 22 prosenttia.

"Lasku jyrkkeni loppuvuotta kohti. Joulukuussa venäläisten yöpymisiä oli jo 54 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna", kertoo Visit Helsingin toimitusjohtaja Tuulikki Becker.

Venäläiset pysyivät kaikesta huolimatta suurimpana ulkomailta Helsinkiin vähintään yhdeksi yöksi tulleiden matkailijoiden ryhmänä, kun heitä kävi kaupungissa kaikkiaan 242 532. Kokonaisuudessaan Helsingin hotelleissa ja muissa majoitusliikkeissä yöpyi 3,3 miljoonaa kotimaista tai ulkomailta tullutta matkailijaa.

Yli puolet majoittujista tuli Suomen rajojen ulkopuolelta.

Venäläismatkailijoiden määrä kääntyy tuskin kovinkaan nopeasti kasvuun.

"Oletus on, että lasku oli tammikuussa vielä 50 prosentin luokkaa verrattuna vuoden 2014 tammikuuhun. Tästä ei ole vielä tilastoja", Becker kertoo.

Venäläiskadosta huolimatta yöpymisten kokonaismäärä kuitenkin kasvoi Helsingissä hieman, koska muut maat kompensoivat tilannetta. Esimerkiksi brittejä oli joulukuussa 15 prosenttia enemmän ja saksalaisia kymmenen prosenttia. Norjalaisten yöpymiset lisääntyivät peräti 26 prosenttia, mutta se on Beckerin mukaan Helsingille aiemmin mainittuja pienempi markkina-alue.

"Venäläisten yöpymisissä oli joulukuussa 14 000:n pudotus, mutta muut maat paikkasivat sen."

Ruotsalaisten matkailijoiden yöpymisten määrä kasvoi kolmella prosentilla, mutta lukema oli koko vuonna kuitenkin vain hieman yli 123 000.

Kaikkien yöpymisten kasvu tuli Beckerin mukaan kokonaan liikematkailusta, joka laski reippaasti vielä vuonna 2013.

"Tämä on positiivinen merkki. Toivottavasti taloustilanne alkaisi nyt pikkuhiljaa elpyä", Becker toteaa.

Visit Helsinki odottaa yöpymisten kokonaismäärän lähtevän tänä vuonna lievään kasvuun hotellikapasiteetin lisääntyessä jonkin verran.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat