Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Esikoulu ei alakaan seitsemässä päiväkodissa

Helsingissä esiopetusta järjestetään 233 päiväkodissa

Kaupunki
 

Helsingissä ei näyttäisi ensi syksynä muodostuvan esiopetusryhmää seitsemään päiväkotiin. Varhaiskasvatuslautakunta vahvistaa esiopetuspaikat ensi viikon kokouksessaan.

Vähäisen hakijoiden määrän vuoksi esikouluryhmää ei synny kaupungin omista päiväkodeista Ahtiin ja Omenapuistoon Vuosaaressa, Viskuriin Ylä-Malmilla ja Pikkutylliin Sörnäisissä. Yksityisistä päiväkodeista listalla ovat Verso Suutarilassa, Little English Kindergarten Haagassa ja Kesäkumpu Vanhassakaupungissa.

Sen sijaan ryhmä tulee muutamaan päiväkotiin, joihin sitä ei aiemmin arveltu muodostuvan. Näitä ovat Haukka Punavuoressa ja Hippaheikki Vuosaaressa sekä International Childcare and Education Centren Herttoniemenrannan ja Töölön yksiköt.

Helsinki päätti vuonna 2013 nostaa esikouluryhmän minimikokoa kolmeentoista lapseen. Siksi ryhmien sijoittuminen eri päiväkoteihin saattaa hieman vaihdella vuosittain. Suuria muutoksia nytkään ei tehdä: esiopetusta järjestetään yhteensä 233 päiväkodissa, joista 202 on kunnallisia. Vuosi sitten esiopetusta järjestettiin 235 päiväkodissa.

Ryhmän minimikoko on yksityisissä päiväkodeissa hieman kunnallisia pienempi.

Ensi syksynä tapahtuu koko maassa esikouluun liittyvä iso muutos, kun sen käymisestä tulee velvollisuus.

Tämä ei vaikuta Helsingissä juuri ollenkaan ryhmien paikkoihin, koska kaupungissa erittäin suuri osa lapsista on tähänkin asti käynyt esikoulun. Uutta opetussuunnitelmaa tehdään parhaillaan, mutta se astuu voimaan vasta syksyllä 2016.

Laki antaa edelleen mahdollisuuden opetella esikoulutaitoja muualla, esimerkiksi kotona.

OIKAISU 12.3.2015: Jutussa väitetään, ettei Haagan Little English Kindergartenissa olisi esiopetusryhmää ensi lukuvuonna. Päiväkodissa on kuitenkin muu ryhmä, jonka toiminta saavuttaa esiopetuksen tavoitteet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat