Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sulava jäätikkö huolettaa helsinkiläisiä

Ilmastonmuutosta esittelevä videoteos houkutteli satoja Senaatintorille

Kaupunki
 
Ilmastonmuutos pelottaa helsinkiläisiä
Ilmastonmuutos pelottaa helsinkiläisiä
Ilmastonmuutos pelottaa helsinkiläisiä. Tämä kävi ilmi, kun HS kävi tapaamassa ilmastonmuutoksesta kertovaa neljän minuutin minielokuvaa katsomaan saapuneita helsinkiläisiä Senaatintorilla lauantai-iltana. Videon tekemisestä vastanneet Greenpeace, Kirkkohallitus ja Tuomiokirkkoseurakunta julistavat edustavansa ympäristöasioissa samoja arvoja. Toimittaja: Joonas Laitinen HS. Kuvaus ja editointi: Esa Syväkuru HS.

"Jaa-a, samaa asiaahan Greenpeace on saarnannut jo vuosia, mutta tällä kertaa vähemmän väkivaltaisesti." Näin summaa näkemäänsä helsinkiläinen Mikko Järvi.

Helsingin Senaatintorilla on juuri päättynyt Kirkkohallituksen, Tuomiokirkkoseurakunnan ja Greenpeacen yhteistyönä valmistama neljän minuutin videoesitys.

Esityksen tarkoituksena on kiinnittää ihmisten huomio ilmastonmuutokseen ja ihmisten rooliin sen aiheuttajana.

Järven tavoin esitystä on saapunut katsomaan satoja helsinkiläisiä.

Huolestuttaako ilmastonmuutos helsinkiläisiä?

"Tietenkin se huolestuttaa. Yksittäisten ihmisten keinot vaikuttaa siihen ovat vain aika rajallisia. Taitaa jäädä siihen, että voi neljän vuoden välein käydä vaaleissa äänestämässä", kävelyllä vaimonsa kanssa ollut Järvi pohtii.

"Onhan se ilmeisesti valtava riski, kyllä sen ehkäisemiseksi pitäisi tehdä kaikki mahdollinen", sanoo esitystä varta vasten katsomaan saapunut Heikki Jäättelä.

Järjestäjien mukaan heidän tarkoituksensa ei ole ollut pelotella ilmastouhilla.

"Haluamme sanoa, että uhat ovat todellisia, mutta tekemällä seuraa hyvää", summaa rovasti Ilkka Sipiläinen Kirkkohallituksesta.

Yhteistyö on sujunut kuulemma saumattomasti.

"Mahtavaa on ollut huomata, miten paljon kirkko on lähtenyt mukaan tekemään ympäristötyötä", kehuu Greenpeacen Olli Tiainen.

"Meillä on samanlaiset arvot liittyen luomakuntaan, sen ihmeellisyyteen ja suojelemiseen", Sipiläinen sanoo.

Joonas Laitinen HS
Kluuvi

Esa Syväkuru HS
Greenpeacen, Kirkkohallituksen ja Tuomiokirkkoseurakunnan valmistama videoesitys heijastettiin Tuomiokirkkoon lauantai-iltana.
Greenpeacen, Kirkkohallituksen ja Tuomiokirkkoseurakunnan valmistama videoesitys heijastettiin Tuomiokirkkoon lauantai-iltana.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat