Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisen pahoinpitely nousi Venäjällä uutiseksi

Antero Eerola oli raportoimassa Ukrainan tulitaukorikkomuksista

Kaupunki
 

Venäjän valtiolliset uutiskanavat nostivat maanantaina ykkösuutisten joukkoon vantaalaisen kaupunginvaltuutetun, toimittaja Antero Eerolan (vas) helmikuisen pahoinpitelyn Itä-Ukrainassa. Se yhdistettiin uutisoinnissa Eerolan raportointiin Ukrainan tulitaukorikkomuksista.

Vantaan Sanomat kertoi viime keskiviikkona Eerolan raportointimatkasta Ukrainan joukkojen hallussaan pitämälle alueelle Itä-Ukrainassa. Eerola kertoi käyneensä Svitlodarskin kaupungissa Debaltseven luoteispuolella kaksitoista tuntia sen jälkeen kun Minskissä sovitun uuden tulitauon piti tulla voimaan eli sunnuntaina 15. helmikuuta.

Venäläiset ja separatistit onnistuivat valtaamaan Debaltseven helmikuun 18. päivänä, viikko Minskin sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Eerola kertoi Vantaan Sanomissa matkustaneensa kuvaajansa kanssa Svitlodarskista illaksi Ukrainan hallussa olleeseen Slovjanskin kaupunkiin, majoittuneensa hotelliin ja menneensä ravintolaan syömään.

"Lähtiessäni sieltä joukko nuoria miehiä ryhtyi kyselemään aggressiiviseen sävyyn jotain ukrainaksi", Eerola kertoi.

"Vastasin, että osaan valitettavasti vain venäjää. Ilmeisesti jo tämä herätti aggressioita. Yksi miehistä löi minua alahuuleen, joka halkesi. Tekijät häipyivät nopeasti paikalta."

Venäjän valtiollinen uutistoimisto Ria Novosti ja valtiolliset televisiokanavat nostivat tapauksen uutisiinsa jostain syystä yli kolme viikkoa tapahtumasta ja viisi päivää sen jälkeen kun Vantaan Sanomat oli julkaissut Eerolan haastattelun.

Kanavat eivät kertoneet, milloin pahoinpitely oli tapahtunut, mutta mainitsivat Eerolan joutuneen sairaalahoitoon.

Valtakunnallinen tv-kanava Rossija 1 nosti Eerola-uutisen maanantaina päivällä kolmosuutisekseen oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murhatutkimusten ja Ukrainan tapahtumien jälkeen. Kanava siteerasi Vantaan Sanomien kirjoitusta.

Maanantaina Eerola kertoi HS:lle, että venäläiset toimittajat ovat soitelleet hänelle koko päivän. Eerola sanoo kieltäytyneensä kaikista haastattelupyynnöistä, koska aavistelee, että tapahtunutta yritetään kuvata tarkoitushakuisesti.

"On vähän hurjaa joutua tällaiseksi pieneksi nappulaksi isossa pelissä", hän arvioi.

"Kun katsoo julkaistujen juttujen sävyä, niin niiden ajatuksena on varmaan kertoa, mitä kauheaa Ukrainassa tapahtuu. Konfliktitilanteessa jokaista tiedonmurua käytetään hyväksi."

Pahoinpitelyään Eerola sanoo pitävänsä osoituksena siitä, miten aggressiivinen ilmapiiri Ukrainassa on.

Eerola on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Jaakko Laakson ja Paavo Arhinmäen eduskunta-avustajana sekä Yleisradion kirjeenvaihtajana Moskovassa.

Pekka Hakala HS
Kaisa Hakkarainen HS
Moskova/Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat