Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomus haluaa terveysaseman Kampin Sähkötaloon

Kaupunki
 
Sirpa Räihä HS
Sähkötalossa toimii nyt Helsingin Energian pääkonttori.
Sähkötalossa toimii nyt Helsingin Energian pääkonttori. Kuva: Sirpa Räihä HS

Helsingin suurin puolue, kokoomus, haluaa muuttaa Kampissa sijaitsevan Sähkötalon keskustan asukkaita palvelevaksi terveys- ja hyvinvointikeskukseksi. Nykyisin 1970-luvun alussa valmistunut Sähkötalo toimii Helsingin Energian pääkonttorina.

Sähkötalon muuttaminen keskustan terveysasemaksi on yksi kokoomuksen päätavoitteista keskiviikkona alkaneissa neuvotteluissa, joissa tarkastellaan Helsingin valtuustostrategian onnistumista.

Idean isä, kokoomuksen ryhmäjohtaja Lasse Männistö pitää Sähkötaloa ihanteellisena sijaintina keskustan jättiterveysasemaksi.

"Tähän mennessä ei ole paljastunut mitään, mikä estäisi terveys- ja hyvinvointikeskuksen sijoittumisen Sähkötaloon. Tuo tila olisi tarkoitukseen ihanteellinen."

Sähkötaloon pääsee helposti julkisella liikenteellä, sillä se sijaitsee aivan Kampin metroaseman ja bussiterminaalin vieressä.

"Sähkötalosta on louhittu tunneliyhteyttä Kampin bussiterminaaliin, mikä parantaa saavutettavuutta entisestään", Männistö sanoo.

Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto suunnitteli keskustan jättimäisen terveys- ja hyvinvointikeskuksen sijoittamista Marian sairaalan alueelle. Poliitikot arvostelivat sijaintia huonoksi ja tammikuun lopussa sosiaali- ja terveyslautakunta päättikin jatkaa sopivimpien tilojen etsintää.

Sähkötalon käyttötarkoituksen muuttaminen tarkoittaisi sitä, että Helsingin Energia joutuisi etsimään itselleen uudet tilat. Männistön mielestä eräs mahdollinen paikka voisi löytyä vaikkapa Vuosaaresta. Tämä olisi hyvä vaihtoehto etenkin silloin, jos kaupunginvaltuusto päättäisi myöhemmin tänä vuonna rakentaa Vuosaareen uuden voimalaitoksen.

"Helsingin Energian hallinnollisten toimintojen ei tarvitse sijoittua kantakaupungin arvokiinteistöihin. Jos päätämme investoida Vuosaareen, niin kannattaa harkita, pitäisikö hallinnallinen ja tuotannollinen puoli keskittää samalla seudulle", Männistö sanoo.

"Ymmärrän, ettei tämä olisi välttämättä kaikille energiayhtiössä mieleen, mutta helsinkiläisten keskeisimpien palveluiden sijoittelu on kuitenkin sitä tärkeämpää."

Muut puolueet suhtautuvat kokoomuksen ehdotukseen varovaisen myönteisesti.

"Meille oleellista on, että löydämme Helsingin keskustasta paikan, jonne pääsee helposti julkisella liikenteellä. En halua yksittäistä tilaa kommentoida tarkemmin", sanoo vihreiden ryhmäjohtaja Emma Kari.

"Pitää tutkia, ei tuohon muuta voi sanoa", toteaa puolestaan Sdp:tä vetävä Osku Pajamäki.

Rkp:n ryhmää johtavan Björn Månssonin mielestä Sähkötaloon voidaan perustaa terveysasema, kunhan Helsingin Energiaa ei häädetä rakennuksesta.

"Käsittääkseni ihmiset käyvät siellä ihan hakemassa sähkönsäästöneuvontaa. Se on keskeinen palvelu eli sen pitää olla ydinkeskustassa. Pitää myös muistaa, että tuo talo on tehty Helsingin Energiaa varten."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat