Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi esittää raiskauksesta epäiltyjä vangittaviksi

Silminnäkijöiden havaintoja Tapanilan tapahtumista kaivataan

Kaupunki
 

Poliisi esittää Tapanilan maanantai-iltaisesta törkeästä raiskauksesta epäiltyjä viittä nuorta miestä vangittavaksi. Vangitsemisistunto pidetään perjantaina Helsingin käräjäoikeudessa.

"Osa epäillyistä myöntää jotain tapahtuneen, mutta suurin osa kiistää syyllistyneensä mihinkään", kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jyri Hiltunen Helsingin poliisista.

Epäillyt eivät ole poliisin tietojen mukaan syyllistyneet Tapanilan epäillyn raiskaustapauksen kaltaisiin seksuaalirikoksiin aikaisemmin. Osa heistä on tehnyt muunlaisia rikoksia, osalla ei ole aiempaa rikostaustaa.

15–18-vuotiaat epäillyt ovat nimien perusteella somalialaistaustaisia. Poliisikuulusteluissa osa heistä on puhunut suomea ja osa on käyttänyt tulkkia.

Tapahtumat saivat alkunsa lähijunassa, jossa viisikko oli poliisin mukaan alkanut ahdistella junassa matkustanutta naista.

Kun uhri jäi pois Tapanilan asemalla, nuorukaiset lähtivät poliisin tietojen mukaan seuraamaan häntä. Epäilty raiskaus tapahtui ulkona Tapanilassa, mutta ei asemalla.

Poliisi kaipaa silminnäkijöiden havaintoja tapahtumista. Hiltusen mukaan uhri on kertonut huomanneensa junassa miehen, jonka arvellaan nähneen jotain tapahtumaan liittyvää. Poliisi toivoo miehen ottavan yhteyttä.

"Tapanilassa on myös ollut alikulkutunnelissa kahden tytön seurue. Näiden tyttöjen toivotaan ottavan poliisin yhteyttä", Hiltunen sanoo.

Törkeästä raiskauksesta seuraa vähintään kahden vuoden ja enintään kymmenen vuoden vankeustuomio.

Raiskauksesta tekee rikoslain mukaan törkeän muun muassa se, että tekijöitä on monta tai että uhrille aiheutetaan vakava ruumiinvamma. Rikoksen pitää olla myös kokonaisuutena arvioituna törkeä, jotta tekijä voidaan tuomita raiskauksen sijasta törkeästä raiskauksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat