Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorisotalot perustavat kahviloita kouluille

Nuoria houkutellaan reilulla kahvilla ja tuunausrahalla

Kaupunki
 

Vantaalla Korson ja Koivukylän kouluissa ollaan aloittamassa Nutakahviloita.

Idea on yksinkertainen. Nuorisotalojen työntekijät jalkautuvat torstain pitkällä välitunnilla koululle mukanaan reilun kaupan kahvia termoskannussa. Kahvia juodessa puhutaan samalla vaivihkaa asiaa myös niiden nuorten kanssa, jotka tähän asti eivät syystä tai toisesta ole nuorisotalolla käyneet.

"Kouluissa on paljon nuoria, jotka hyötyisivät nuorisotalojen toiminnasta, mutta eivät syystä tai toisesta ole vielä löytäneet meille", arvelee projektikoordinaattori Anniina Lehtoranta.

Nuorisotyöntekijöitä on ennenkin päivystänyt Vantaan koulujen välitunneilla. Päivystyksiä pidettiin jo vähän vanhanaikaisena ja jäykkänä tapana toimia, siksi Havukosken nuorisotalossa keksittiin tilalle kahvittelu.

Myöhemmin ajatus on tarkoitus monistaa muuallekin Vantaalle.

Nutakahviloita aloittaa tai on aloittanut nyt keväällä Ruusuvuoren, Korson, Mikkolan, Havukosken ja Koivukylän kouluissa.

"Ensimmäiset kahvilat ovat alkaneet tosi hyvin. Oppilaita on käynyt kahvilla viitisenkymmentä kerralla", Lehtoranta kertoo. Samalla on juteltu ajankohtaisista teemoista, joita nyt keväällä ovat esimerkiksi yhteishaku, ensi viikolla vietettävä rasisminvastainen päivä ja kesätöiden hakeminen.

Kahviloissa kerätään myös nuorilta ideoita siitä, mitä uutta nuorisotiloissa voisi tehdä. Korson nuorisotilan tuunaamiseen on varattu 10 000 euroa, jonka käytöstä voivat tehdä ehdotuksia Korson, Ruusuvuoren ja Mikkolan koulujen oppilaat. Samalla kerrotaan tietysti nykyisistä tapahtumista ja nuorten palveluista kuten verkossa toimiva nuorisotalo Netari, kysymyksiin vastaava Pulmakulma ja jalkautuvaa nuorisotyötä tekevä Ankkapartio.

Nutakahvilassa nuori voi myös sopia itselleen tapaamisajan nuorisotyöntekijän kanssa, jos hän kaipaa henkilökohtaisempia neuvoja ja tukea.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat