Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väärin pysäköidyt autot ajavat katujenpesijät tauoille

"Piittaamattomuus siirtokehotuksista hidastaa todella paljon työtämme"

Kaupunki
 

"Ihmiset valittavat, että katupölyä on ilmassa, mutta täällä meitä seisoo kymmenen ihmistä ja odottaa, että autoilijat tulisivat siirtämään autonsa pois", puuskahtaa Helsingin katuja Staran asussa putsaava mies.

Vastaava työnjohtaja Pekka Stenius Staran kaupunkitekniikan ylläpitoyksiköstä ymmärtää alaistensa harmin. Hänellä joukkoineen on vastuullaan iso alue aina Pohjoiselta Hesperiankadulta Konalaan saakka.

"Piittaamattomuus siirtokehotuksista hidastaa todella paljon työtämme. Odottamaan joutuvat kastelu- ja pesuautot, harjakoneet ja imuriautot, joten tämä vaikuttaa monen ihmisen työhön."

Torstaiaamuna työkoneet seisoivat Urheilukadun tienoilla. Steniuksen mukaan alueella on kyltit, joissa kerrotaan, että katuja siivotaan esimerkiksi joka kuukauden toisena torstaina ja perjantaina. Ajankohta on nyt.

Kunnossapidon työntekijä kertoo, että kukin odottaa tavallaan: luetaan kirjaa tai lehteä, käydään vieressä olevassa hampurilaisravintolassa.

"Ja sitten puhutaan työn tuottavuudesta! Autoilijat ovat varmaan ilahtuneet, että yleensä täynnä olevalta paikalta löytyykin yllättävän helposti parkkipaikka. Mutta meillä on täällä kaksi hinausautoa ja aloitamme pian autojen siirrot lähikaduille."

Helpon pysäköintipaikan löytänyttä autoilijaa odottaa myöhemmin maksulappu.

Pekka Stenius kertoo, että Töölön alueella aloitetaan viikolla 13, eli maaliskuun viimeisellä täydellä viikolla "hiekkainfot".

"Silloin paikoilleen viedään erilliset siirtokehotusmerkit katu kerrallaan pohjoisen suuntaan. Katujen puhdistuksessa menee noin nelisen viikkoa."

Katupölyä on nyt erittäin runsaasti ilmassa. Ilmanlaatu  on huono tai välttävä vilkkaasti liikennöidyissä katukuiluissa ja pääväylien varrella.

Helsingin ympäristökeskus antoi torstaina rakennusvirastolle pyynnön, että katupintoja kasteltaisiin laimealla kalsiumkloridiliuoksella. Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) puolestaan antoi kastelupyynnön pääkaupunkiseudun pääväylille. Aine sitoo pöly kadun pintaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat