Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tapanilan raiskausepäily oli rehtorille järkytys

Kaksi epäillyistä opiskeli tiettävästi toisen asteen oppilaitoksessa

Kaupunki
 
Tapanilan joukkoraiskaus puhuttaa lähiöiden asukkaita
Tapanilan joukkoraiskaus puhuttaa lähiöiden asukkaita
HS haastatteli ihmisiä Tapanilassa ja Malmilla siitä, miten Tapanilassa tapahtunut joukkoraiskaus vaikuttaa heidän turvallisuudentunteeseensa. Tapaus järkytti monia, mutta harva uskoo sen kuvaavan lähiöiden tilannetta ylipäätään. toimitus: Jorma Palovaara/HS, kuvaus & editointi: Esa Syväkuru/HS

HS:n tietojen mukaan kaksi Tapanilan raiskauksista epäiltyä hyväksyttiin opiskelijaksi toisen asteen oppilaitokseen viime vuonna ja yksi harrasti jalkapalloa.

Raiskaus on järkyttänyt rehtoria ammattioppilaitoksessa, jossa yksi epäillyistä tiettävästi opiskeli. Rehtori ei kuitenkaan voi vahvistaa, että kukaan epäillyistä olisi oppilaitoksen opiskelija.

"Poliisi ei ole ollut meihin yhteydessä, joten en lähde edes arvuuttelemaan asiaa", hän perustelee.

Rehtori pitää tekoa törkeänä. "Ensimmäistä kertaa tällainen asia tulee näin lähelle. Nuorista haluaisi uskoa pelkkää hyvää", rehtori sanoo.

Hänen mukaansa opiskelijat suhtautuvat jyrkän kielteisesti raiskauksiin.

"Nuorilla on hyvin jyrkkä käsitys seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta, ja se on erittäin hyvä."

Rehtori pitää tärkeänä, että kaikki Suomessa asuvat taustastaan riippumatta sopeutuvat suomalaiseen lainsäädäntöön ja suomalaisiin arvoihin.

Yksi pojista pelasi HS:n tietojen mukaan viime vuonna hetken aikaa jalkapalloa pääkaupunkiseudun jalkapallojoukkueessa, mutta pelaaminen loppui nopeasti.

"Mikäli kyse oli samasta henkilöstä, hän oli erittäin lahjakas ja innostunut kaveri. Hän kuitenkin joutui huonoon seuraan. Voi sanoa, että kotoutuminen meni pieleen", kerrotaan seurasta.

Asiasta ei ole ainakaan vielä virallisesti keskusteltu seurassa, sillä tapaus ei koske seuran nykyisiä pelaajia.

"Emme halua, että jalkapallo lajina leimataan tämän takia. Tämä on nimenomaisesti vastoin muiden kunnioittamisen periaatetta, joita seurassa nuorille opetamme", seurasta sanotaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat