Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo tulee vastaan raivostuneita vammaisten omaisia

Vanhemmat kantelivat torstaina oikeusasiamiehelle

Kaupunki
 

Espoon kaupunki tulee hieman vastaan kaupungin toiminnasta raivostuneita vammaisten nuorten omaisia. Taustalla on pitkään vastatuulessa ollut Villa Huvi Kaitaalla.

Omaiset kantelivat torstaina Espoon kaupungin toiminnasta eduskunnan oikeusasiamiehelle. Lisäksi jokainen perhe tekee Espoon vammaispalveluille vaatimuksen, jossa esitetään, että kullekin nuorelle pitää tehdä oma asumispalvelusuunnitelma.

Espoon perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Marja-Leena Remes lupaa, että suunnitelmat pyritään tekemään kuukauden sisällä. Hän ei usko, että henkilökohtaisten suunnitelmien tarkentaminen toisi kaupungille merkittävästi uutta tietoa nuorista, koska heistä suurin osa käyttää kuntapalveluja.

Villa Huvi on omaisten aloittama ja Aran rahoittama projekti, jonka tarkoituksena on ollut saada pitkäaikaisia asuntoja 15:lle vaikeasti vammaiselle nuorelle Venepuuntielle. Maaliskuun alussa selvisi, että täysi-ikäiset nuoret eivät vieläkään pääse uusiin asuntoihinsa.

Palveluntuottajaksi löydetty RK-asunnot veti tarjouksensa pois. Omaiset katsovat, että kaupunki määritteli palvelulle aivan liian alhaisen budjetin.

Omaisten mukaan päätösten taustalla ei ole tarpeeksi tietoa siitä, miten paljon nuoret tarvitsevat apua. Esimerkiksi vain muutama osaa auttavasti puhua tai pystyy kävelemään.

Jos palvelut kilpailutetaan uudelleen entisillä ehdoilla, muutto siirtyy vähintään joulukuulle.

Muutto on jo viivästynyt useasti, alussa naapureiden valitusten vuoksi ja sitten rakennustyömaan vesivahingon takia.

Espoon kaupunki perustelee nykyistä henkilöstömitoitusta sillä, että se ylittää valtakunnallisen laatusuosituksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat