Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

78-vuotias nainen sai postissa miehen ajokortin

Trafin edustaja: En muista vastaavaa tapausta

Kaupunki
 
Eläkeläisnainen sai postissa kuvassa olevan ajokortin, joka on myönnetty nuorelle miehelle.
Eläkeläisnainen sai postissa kuvassa olevan ajokortin, joka on myönnetty nuorelle miehelle.

Kirsi Mattila, 78, sai torstaina Liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta kirjeen, jossa oli vieraan ihmisen ajokortti. Mattila avasi kuoren siksi, ettei ollut huomannut siinä ollutta väärää nimeä.

Hän asuu Espoon Kilossa ja henkilö, jolle Trafin kirje oli osoitettu, Espoon Perkkaalla. Kirje oli jaettu väärään osoitteeseen huolimatta oikeista osoitetiedoista.

Kömmähdys on harvinainen muttei tavaton, Trafista kerrotaan.

Virasto toimittaa vuodessa noin 350 000 ajokorttia, joista 97 prosenttia postitse. Ilmoituksia katoamisista tulee vuositasolla kolmisensataa.

"Olen keväästä 2013 asti ollut ajokorttien kanssa tekemisissä, ja en muista tapausta, jossa ajokortti olisi ilmoitettu toimitetun väärään paikkaan. Se ei tietenkään tarkoita, ettei niin olisi käynyt. Postissahan jo jonkin verran katoaa postia, niin se noudattanee sitä samaa suhdetta", kertoo yksikönpäällikkö Simo Karppinen Trafilta ja lisää, etteivät kaikki kadonneet ajokortit varmastikaan päädy väärään osoitteeseen.

"En voi sanoa, että meillä olisi mitään tietoa, että katoamiset olisivat iso ongelma. Vaivaahan ne aina vähän teettävät."

Trafi aloitti ajokorttien postittamisen vuoden 2013 alusta. Tätä ennen kortit luovutti poliisi.

"Postin kautta ajokortin toimittaminenhan on kätevä ja hyvä tapa, kun vertaa entiseen. Näkisin itse, että systeemi on erittäin hyvä juttu asiakkaan kannalta."

Karppinen ei muuttaisi nykyistä järjestelmää, sillä riskit ovat hänen mukaansa vähäiset. Trafissa pohdittiin postitse toimittamisen riskejä ennen käyttöönottoa, mutta Karppisen mukaan esimerkiksi ajokortin väärinkäytön mahdollisuus on vähäinen.

Ajokorttien toimittamiseen passien tapaan R-kioskien kautta hän suhtautuu myös nihkeästi.

"Passin toimittamisessa on kuitenkin se, että se on virallinen henkilöasiakirja ja matkustusasiakirja, eli sen toimittamisessa halutaan varmaan käyttää enemmän tarkistustekijöitä", Karppinen muotoilee.

Mattilan avaaman kirjeen tarina päättyi lopulta hyvin. Mattilan tytär toimitti kirjeen ajokortteineen monen mutkan kautta henkilökohtaisesti ajokortin oikealle omistajalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat