Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kampin Sähkötalosta tulee terveysasema

Helsingin poliitikot päättivät lisärahasta investointeihin ja koulutukseen

Kaupunki
 
Sirpa Räihä HS
Helsingin Kampissa sijaitseva Sähkötalo on palvellut Helsingin Energiaa yli 40 vuotta. Nyt poliitikot haluavat sinne terveysaseman.
Helsingin Kampissa sijaitseva Sähkötalo on palvellut Helsingin Energiaa yli 40 vuotta. Nyt poliitikot haluavat sinne terveysaseman. Kuva: Sirpa Räihä HS

Helsingin Kampissa sijaitseva Sähkötalo muuttuu terveys- ja hyvinvointikeskukseksi.

Asiasta päätti Helsingin kaupunginhallitus valtuustokauden strategian onnistumista ja ensi vuoden budjettiraamia koskevien neuvotteluiden päätteeksi. Sähkötalossa 1970-luvun alusta asti pääkonttoriaan pitänyt Helsingin Energia joutuu siis etsimään itselleen uudet tilat.

Artikkeliin liittyvät

Toistaiseksi on auki, kuinka pian Sähkötaloon kaavailtu terveysasema voisi avautua.

"Puhutaan ainakin vuodesta tai vuosista, mutta varmasti lyhyemmästä aikavälistä kuin silloin, jos olisimme perustaneet keskustan aseman Marian sairaalan alueelle", sanoo kokoomuksen ryhmänjohtaja Lasse Männistö.

"Suunnittelu on syytä tehdä niin, ettei kustannustaso historiallisista arvoista johtuen nouse niin korkeaksi, ettemme voisi toteuttaa tätä taloussyistä."

Myös vihreät ja Sdp olivat ratkaisuun tyytyväisiä.

"Asia on ollut eri yhteyksissä esillä jo pidempään. Sijaintihan on todella hyvä", sanoo Sdp:n ryhmänjohtaja Osku Pajamäki.

"Paikka on erinomainen", kehuu vihreiden kaupunginhallitusryhmässä istuva Otso Kivekäs puolueen tiedotteessa.

Maanantaina päättyneissä neuvotteluissa ei tehty muutoksia Helsingin tuottavuustavoitteeseen. Vielä keskiviikkona useat puolueet pitivät muutoksia tärkeinä. Tulos miellytti etenkin kokoomusta.

"Väestö ikääntyy, hyvinvointipalvelujen kysyntä kasvaa ja samaan aikaan pitkällä aikavälillä verotulot laskevat. Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin pyrkiä parantamaan tuottavuutta. Sillä vastataan kestävyysvajeeseen", Männistö sanoo.

Vasemmistoliiton ryhmänjohtaja Veronika Honkasalo puolestaan pettyi siihen, etteivät he saaneet tuottavuustavoitteeseen muutoksia. Hän iloitsi kuitenkin opetuksen ja varhaiskasvatuksen saamista lisärahoista.

Kaupunginhallitus kasvatti ensi vuoden budjettiraamia yhteensä 20 miljoonalla eurolla kaupunginjohtaja Jussi Pajusen (kok) esitykseen verrattuna.

Suurin potti tulee siitä, että kaupunginhallitus päätti lisätä palveluiden rahoitusta 15 miljoonalla pitkäaikaistyöttömien aiheuttamien sakkomaksujen takia. Kunnat ovat joutuneet maksamaan tästä vuodesta alkaen sakkoa, jos ne eivät ole pystyneet tarjoamaan työtä, koulutus- tai harjoittelupaikkaa yli 300 päivää työttömänä olleille. Aiempi raja oli 500 päivässä.

Tämän lisäksi kaupunginhallitus myönsi sosiaali- ja terveysvirastolle, varhaiskasvatusvirastolle ja opetusvirastolle vuokrahelpotuksia viiden miljoonan euron edestä.

Kaupunginhallitus käytti lisätyistä rahoista nyt 10 miljoonaa. Niistä suurin osa, 7,7 miljoonaa, menee koulutukseen.

"Opetuksen pahimmat ongelmat saadaan nyt korjattua eli meillä ei ole tarvetta tehdä hätiköityjä ratkaisuja esimerkiksi kouluverkon suhteen", Pajamäki sanoo.

"Koulujen rahoitustaso on vieläkin liian matala, mutta lisäraha on selvä signaali siitä, että kaupunki ottaa lasten asian vakavasti", sanoo vihreiden valtuustoryhmän vetäjä Emma Kari puolueen tiedotteessa.

Kaupunginhallitus jätti viiden miljoonan potin jaettavaksi syksyn budjettineuvotteluissa.

Joonas Laitinen HS
Kamppi

Leif Rosas
Helsinkiläiset koulut saivat ensi vuodelle lähes kahdeksan miljoonan euron lisärahoituksen. Kuva on Katajanokan ala-asteelta.
Helsinkiläiset koulut saivat ensi vuodelle lähes kahdeksan miljoonan euron lisärahoituksen. Kuva on Katajanokan ala-asteelta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat