Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki linjaa uusista kouluista

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Länsisatama/Sörnäinen. Seuraavat kokonaan uudet koulurakennukset kohoavat Helsingissä odotetusti Jätkäsaareen ja Kalasatamaan. Isoja koulurakennustyömaita on lähivuosina tulossa myös Lauttasaareen ja Myllypuroon. Lauttasaareen halutaan toinen ala-aste. Myllypurossa yläaste olisi tarkoitus laajentaa yhtenäiseksi peruskouluksi.

Opetuslautakunta linjaa tiistaina Helsingin koulujen rakennustöistä ja peruskorjauksista tulevina vuosina. Se ottaa siis omalta osaltaan kantaa rakentamisohjelmaan seuraavien kymmenen vuoden aikana.

Periaatteet pysyvät samana kuin aiemmin. Koulutiloja tarvitaan lisää uusille alueille ja alueille, joissa oppilaiden määrä kasvaa. Tämä tarkoittaa samalla, että tiloista luovutaan toisilla alueilla. Koulujen iltakäyttöä yritetään lisätä.

Määrärahat eivät silti riitä uusien koulujen rakentamiseen samaan tahtiin kuin uusia asuinalueita syntyy. Aluksi joudutaan turvautumaan väliaikaisiin koulutiloihin.

Kokonaan uusia tiloja luvataan myös ammattiopiston tekniikan ja liikenteen alalle sekä 2020-luvulla rakennettavalle Kruunuvuorenrannan Keskuskoululle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat