Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äänestys Suur-Helsingistä odottaa vaalien yli

Helsingin ja sen naapurien liitoksesta voi yhä esittää kansanäänestystä

Kaupunki
 

Naapurikuntien vastarinta ei ole nujertanut kansanäänestystä Suomen ensimmäisestä metropolikaupungista.

Helsingin ja sen naapurien Espoon, Vantaan, Sipoon ja Kauniaisten kuntaliitoksesta on yhä mahdollista esittää kansanäänestystä, vaikka muut kuin Helsingin valtuuston enemmistö vastustavat ajatusta viiden kunnan liitoksesta.

"Metropolikaupungin tuloa ei tarvitse ratkaista nyt, vaan aikaa on käytännössä yli vuosi. Kansanäänestyksen järjestämiselläkään ei ole kiire", sanoo kuntajakoselvittäjä Mikko Pukkinen (kok).

Kuntajakoselvittäjäkolmikko on päättänyt odottaa huhtikuun eduskuntavaalien jälkeistä aikaa. Heillä on mahdollisuus esittää suurkunnasta kansanäänestystä valtiovarainministeriölle.

"Muut kunnat kuin Helsinki ovat halunneet sanoa, ettei kansanäänestystä tarvita. Mutta me selvittäjinä päätämme esityksen tekemisestä vaalien jälkeen."

Käytännössä Pukkinen sekä muut selvittäjät Cay Sevón ja Matti Vatilo voivat esittää kansanäänestystä seuraavalle kuntaministerille. Päätös kuntajaon muuttamisesta tulee tehdä vasta vuoden 2016 kesällä. Suurkunta aloittaisi vuoden 2017 alussa.

Tilanteeseen vaikuttaa myös se, että valtion määräämässä liitosselvityksessä olevat viisi kuntaa antoivat lausuntonsa tilanteessa, jossa oli vielä vireillä sekä yli kuntien päättävä metropolihallinto että sote-uudistus. Kumpikin suurhanke raukesi toistaiseksi helmi-maaliskuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat