Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hipoista tuli käty – HS kerää muistoja kotibileistä

Kaupunki
 
Helsingin kaupunginmuseo
Helsingin Uuden yhteiskoulun oppilaita vanhojenpäivän iltana luokkatoverin kotona Katajanokalla. Kuva on vuodelta 1955.
Helsingin Uuden yhteiskoulun oppilaita vanhojenpäivän iltana luokkatoverin kotona Katajanokalla. Kuva on vuodelta 1955. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo

Seksi on yleisin jälkipuheiden aihe, kun Pakilan pientalovaltaisella alueella Helsingissä on ollut käty. Käty tulee sanoista kämppä tyhjänä ja tarkoittaa nuorten kotibileitä.

"Kätyjä on tällä alueella viikoittain, ja kevään edetessä niitä on todella paljon", kertoo nuoriso-ohjaaja Valde Nyman Pakilan nuorisotalosta.

Nuorten vanhemmilla ei ole bileistä aavistustakaan, mutta joskus heiltä saatetaan pyytää lupa kutsua "muutamia kavereita". Tämä voi Nymanin mukaan tarkoittaa varsin isoa joukkoa. "30–500 ihan perusmäärä."

Tieto kulkee puskaradion ja esimerkiksi Whatsapp-sovelluksen kautta. "Näin tieto tavoittaa helposti myös kutsumattomat vieraat."

Nymanin mukaan suurin osa kotibileistä sujuu kuitenkin ihan suunnitellusti.

Mitä bileissä sitten tapahtuu? Miten ne suunnitellaan, miten kutsulista muodostuu ja mitä sitten, jos paikalle ilmestyy kuokkavieraita? Miten tarjoilu järjestyy?

HS pyytää lukijoilta kokemuksia bileistä eri vuosikymmeniltä. Lähetä mieleenjäävimmät muistosi sähköpostilla osoitteeseen kaisa.hakkarainen@hs.fi. Laita mukaan myös puhelinnumerosi. Jos suunnittelet bileitä, kerro siitäkin! Käsittelemme tiedot luottamuksellisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat