Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rokkitapahtuma syntyy ilman avustusta

Kannelmäki-liikkeen aktivistit luovat ilmaiseksi iloa ja elämyksiä asukkaille

Kaupunki
 
Juhani Niiranen HS
Kannelmäki-liikkeen aktivistit Ville Juvonen, Arja Korhonen ja Erja Väyrynen järjestävät ArtRock-tapahtuman Kanneltalolla Helsingissä. Takana näkyy Oona Tikkaojan Unelma-veistos.
Kannelmäki-liikkeen aktivistit Ville Juvonen, Arja Korhonen ja Erja Väyrynen järjestävät ArtRock-tapahtuman Kanneltalolla Helsingissä. Takana näkyy Oona Tikkaojan Unelma-veistos. Kuva: Juhani Niiranen HS

Keltainen juliste napsahtaa Kanneltalon ilmoitustaululle. Kannelmäki-liikkeen aktivisteilla Ville Juvosella, Arja Korhosella ja Erja Väyrysellä on kiire levittää tietoa ArtRock-tapahtumasta, jonka he järjestävät 10. huhtikuuta.

ArtRockissa soittaa pari bändiä, ja Rumban entinen päätoimittaja, kirjailija Viljami Puustinen astuu lavalle. Väki voi vaihtaa turhia kirjojaan ja levyjään, mutta ostaa myös uusia. Jatkoilla esiintyy helsinkiläisiä trubaduureja ja Ville Juvonen.

Taas kerran ruohonjuuritason vapaaehtoiset luovat ilmaiseksi iloa ja elämyksiä paikallisille ihmisille.

Iskuryhmä haki kyllä kaupungilta 1 500 euron avustusta, mutta sitä ei herunut.

"Kaupunki tulee vähän vastaan, kun saamme tilat Kanneltalosta ja talon työntekijä monistaa meille julisteet", Arja Korhonen kertoo.

Vähiin avustuksiin Kannelmäki-liike on jo tottunut, kun se on toteuttanut myös ulkoilmatapahtumia.

"Avustuksia on saatu, mutta rahat menevät siihen, että vaaditaan bajamajat ja järjestysmiehet paikalle. Muusikoille ei jää mitään jaettavaksi", Juvonen valittelee.

Kolmikko pohtii sitä, jakaako kaupunki avustuksia nyt mielekkäällä tavalla. "Onko mitään mieltä, että lautakunta päättää pikkurahoista. Eikö siitä voisi tehdä päätöksen vaikka Kanneltalon johtaja ja tuottaja, jotka tuntevat eri tekijät ja alueen", Juvonen kysyy.

Viisi vuotta täyttäneessä Kannelmäki-liikkeessä on 1 200 jäsentä Facebookissa ja lisää tulee päivittäin.

Marja Salmela HS
Kannelmäki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat