Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin uusin metro on lyhyt eikä sovi ruuhkaliikenteeseen

Kaupunki
 
Ensimmäisestä uudesta metrojunasta tulee iltarassi
Ensimmäisestä uudesta metrojunasta tulee iltarassi
Helsinkiin on saapunut ensimmäinen uudentyyppinen metrojuna. M300-sarjan junat tulevat käyttöön länsimetron liikenteeseen. Ennen Espoon-liikenteen alkua niitä käytetään vain iltaisin ruuhka-aikojen ulkopuolella, sillä aiempia metrojunia lyhyempinä niihin ei mahdu yhtä paljon matkustajia. Toimittaja: Samuli Laita, kuvaus ja leikkaus: Arttu Luhtala.

Kun oikein tarkkaan kuuntelee, voi uuden metrojunan syövereistä kuulla espanjan pulputusta.

Äänessä on yksi espanjalaisen CAF-junatehtaan kuudesta työntekijästä, jotka ovat saapuneet töihin Helsingin Roihupeltoon.

Miesten mukana on saapunut ensimmäinen M300-sarjan metrojuna. Uudet junat on tilattu täydentämään kalustoa, kun liikenne lisääntyy länsimetron aloittaessa elokuussa 2016.

"Tämä on ikään kuin CAFin tehtaan etäpiste", sanoo Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) metroliikennejohtaja Tapio Hölttä Roihuvuoren varikolla.

Ensimmäinen juna laivattiin Suomeen palasina. Parhaillaan sitä kootaan varikolla. Parin viikon kuluttua varikon koeradalla testataan junan kiihtyvyyttä ja jarrutehoja: ovatko ne luvatuissa rajoissa, jotta juna aikanaan pysyy aikataulussa.

Matkustajia vaunuihin pääsee vasta kuukausien kuluttua, arvioi HKL:n suunnitteluinsinööri Jussi Karjalainen.

Toisen M300-junan pitäisi saapua maahan toukokuussa.

Juhani Niiranen HS
Uusi M300-sarjan metrojuna on 88,2 metriä pitkä ja sen läpi pääsee kulkemaan päästä päähän. Mukaan mahtuu noin 600 matkustajaa.
Uusi M300-sarjan metrojuna on 88,2 metriä pitkä ja sen läpi pääsee kulkemaan päästä päähän. Mukaan mahtuu noin 600 matkustajaa.

Viime vuonna metron automatisoinnista luovuttiin toistaiseksi. Sen vuoksi länsimetroa varten täytyy hankkia kuljettaja-ajon mahdollistavat asetinlaitteet. HKL on juuri saanut niistä tarjoukset, ja päätökset tehdään toimitusjohtaja Ville Lehmuskosken mukaan piakkoin.

Johtokunnalla on myös edessään tänä keväänä päätös, aloitetaanko automatisointiprosessi uudestaan.

Lehmuskosken mukaan vaihtoehtoja on käytännössä kolme: prosessi aloitetaan välittömästi, sitä lykätään muutamalla vuodella tai unohdetaan kokonaan.

Automatisoinnin lykkääntyminen antaa uudelle M300-junalle alkuvaiheessa iltarassin leiman. Koska se on 88-metrisenä reilusti vanhoja 135-metrisiä pitkiä junia lyhyempi, niitä ei päivällä ja etenkään ruuhka-aikoina voi käyttää. Siten tuntuma espanjalaispenkkiin pitää ottaa ilta-ajeluilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat