Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pasilan ryöstöstä epäilty kolmikko pidätettiin

Poliisi löysi raa'asta pahoinpitelystä epäillyt nuoret nopeasti julkaistuaan heistä videon

Kaupunki
 
Potkiminen ja omaisuuden anastaminen tallentuivat valvontakameralle. Kuva on ruutukaappaus valvontakameran tallenteelta.
Potkiminen ja omaisuuden anastaminen tallentuivat valvontakameralle. Kuva on ruutukaappaus valvontakameran tallenteelta.

Helsingin Itä-Pasilassa tapahtui 28. helmikuuta väkivaltainen ryöstö. Tekijöiksi epäillyistä nuorukaisista julkaistiin torstaina video, joka johti nopeasti epäiltyjen jäljille.

Poliisi pidätti nuorukaiset iltapäivällä.

"Kaksi epäillyistä tavoitettiin kello 15:n aikaan Oulunkylästä, kun henkilö, joka oli tunnistanut heidät, soitti poliisille. Kolmas miehistä löydettiin kello 15.45 myös Oulunkylästä", kertoo rikoskomisario Mikko Halme.

Halmeen mukaan epäillyistä tuli kymmenittäin vihjeitä.

"He ovat vuonna 1998 syntyneitä Suomen kansalaisia."

Poliisi tutkii tapahtumaa ryöstönä. Nuorukaisten kuulustelut alkavat perjantaina.

"Koska he ovat alaikäisiä, meidän on vielä tavoitettava huoltajat, hankittava epäillyille avustajat ja ilmoitettava lastensuojeluviranomaisille."

Poliisin antamien tietojen mukaan noin 40-vuotias mies oli kävelemässä kohti Pasilan asemaa Opastinsilta 12:n kohdalla hieman puolenyön jälkeen, kun häntä vastaan tuli kolme nuorta.

Nuoret pyysivät tupakkaa, jota 40-vuotiaalla ei ollut antaa. Tässä vaiheessa kolmikon käytös muuttui aggressiiviseksi. Yksin ollut mies halusi päästä pois paikalta ja yritti juosta karkuun. Mies kaatui ylittäessään porttia, jolloin kolmikko sai hänet kiinni.

Valvontakameran tallenteelta näkyy, kuinka epäillyt alkoivat välittömästi lyödä ja potkia maahan kaatunutta uhriaan, minkä jälkeen he varastivat uhrilta omaisuutta. Uhria potkittiin ja lyötiin useasti muun muassa selkään, niskaan ja päähän.

Uhrin vammoista tai anastetusta omaisuudesta poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro.

Helsingissä tapahtui keskiviikkona jälleen pahoinpitely, kun noin 25-vuotias mies löi ja kaatoi maahan 68-vuotiaan miehen bussimatkan päätteeksi. Pahoinpitely tapahtui kello 22:n jälkeen, kun miehet olivat jääneet bussista pois Mestarintien ja Käskynhaltijantien risteyksen pysäkillä.

Uhrin vammat eivät ole poliisin mukaan vakavat. Pahoinpitelyn jälkeen epäilty pakeni paikalta metsikön kautta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat