Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtuutetut vaativat: "Espoo Suomen vähiten korruptoituneeksi kunnaksi"

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Joukko espoolaisia kaupunginvaltuutettuja vaatii korruption kitkemistä kaupungin hallinnosta ja koko kaupungin toiminnasta. Kurt Bymanin (ps/sit) ja 12 muun valtuutetun allekirjoittamassa aloitteessa halutaan Espoosta Suomen korruptiovapain kunta. Byman on tullut tunnetuksi Espoon johdon äänekkäänä kriitikkona.

Aloitteessa korruptiota, lahjontaa, työpaikkakiusaamista, tasa-arvoisesta kohtelusta poikkeamista, syrjimistä ja asioiden läpinäkymättömyyttä kutsutaan syöviksi, jotka kaivertavat yhteiskunnan uskottavuutta.

Allekirjoittajat vaativat myös järeitä toimia, jos virkamies jää kiinni vaikkapa lahjonnasta, lahjuksen vastaanottamisesta tai pyytämisestä. Näissä tapauksissa virkamies on pidätettävä heti virastaan, irtisanottava tai purettava tämän työsuhde. Periaate toimisi aloitteen taustalla olevien valtuutettujen mielestä varoituksena muille.

Lisäksi aloitteessa vaaditaan kaupungin tarkastustoiminnan voimakasta kasvattamista.

Vastauksessaan Espoon kaupunki katsoo, että kaupungin toiminta on sekä ulkoisen että sisäisen valvonnan näkökulmasta jo nyt tehokasta.

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä (kok) on esimerkiksi hyväksynyt toukokuussa 2014 vieraanvaraisuusohjeistuksen, jota on noudatettava kaikessa kaupungin toiminnassa. Ohjeistuksessa määritellään kielletyn ja sallitun rajoja niin tarkasti, kuin se yleisohjeella on mahdollista, kaupunki perustelee.

Tammikuussa 2015 Mäkelä hyväksyi myös kaupungin henkilöstön arvoja, eettisiä periaatteita ja sisäistä valvontaa käsittelevät toimintaohjeet. Kaupungin mukaan toiminnassa ei ole hyväksytty, eikä hyväksytä korruptiota.

Espoon kaupunginvaltuusto käsittelee aloitetta kokouksessaan ensi viikon maanantaina 23. maaliskuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat