Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Allasveden laatu on parantunut Helsingissä

Yrjönkadun hallin tulokset ovat laitospäällikön mukaan hyviä

Kaupunki
 
Sirpa Räihä HS
Kaikki uimarit eivät halua kastella hiuksiaan tai peseytyä kunnolla. Helsingissä ongelma on huomattu esimerkiksi Yrjönkadun hallissa.
Kaikki uimarit eivät halua kastella hiuksiaan tai peseytyä kunnolla. Helsingissä ongelma on huomattu esimerkiksi Yrjönkadun hallissa. Kuva: Sirpa Räihä HS

Uimarit Yrjönkadun uimahallissa Helsingissä ovat alkaneet peseytyä ja kastella hiuksiaan aiempaa säntillisemmin.

Helsingin Sanomat kertoi tammikuussa, että etenkin naisuimareista irtoava kasvomeikki ja hiuslakka likasivat vuonna 1928 avatun hallin uimavettä.

"Se tavoite, mitä haettiin, saavutettiin, eikä siinä sinänsä ole ongelmaa enää. Terveysviranomainen tekee tarkastuksia, ja tulokset ovat hyviä", kertoo laitospäällikkö Maritta Harjapää.

"Mutta ongelma ei missään vaiheessa ole ollut vain Yrjönkadun, vaan saman olisi voinut kysyä mistä tahansa Helsingin uimahallista."

Helsingin uimahallien ja porealtaiden vesi on laadultaan tasaisen hyvää, ja se on jopa parantunut vuosi vuodelta. Asia käy ilmi keskiviikkona julkaistusta selvityksestä, joka kokoaa tietoa allasveden laatua selvittäneistä tutkimuksista.

Vuonna 2013 peräti 99 prosenttia helsinkiläisten uimahallien vesinäytteistä täytti mikrobiologiset laatuvaatimukset. Esimerkiksi kuumetauti legionelloosia aiheuttava Legionella pneumophila -bakteeria ei vuosien aikana otetuista näytteistä löytynyt lainkaan.

Puutteita ilmeni allas-, sauna- ja pesutilojen puhtaudessa sekä pintamateriaalien turvallisuudessa, hygieenisyydessä, korroosion kestävyydessä ja puhdistettavuudessa.

Selvityksessä huomioitiin kaikkiaan 6 777 uimapaikoista otettua näytettä vuosilta 2007–2013. Tuloksia ei eritelty uimahalleittain.

Ossi Mansikka HS
Kaisu Moilanen HS
Kamppi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat