Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mainostettu pyörämyynti oli suuri pettymys

Kyläsaaressa sadalle ostajalle oli tarjolla vain joitakin kymmeniä pyöriä

Kaupunki
 

Helsingin kierrätyskeskuksen lauantaina järjestämä pyörämyynti tuotti pettymyksen sadoille pyörien ostajille. Aiemmin kierrätyskeskus tiedotti myynnissä olevan jopa tuhat pyörää, mutta esimerkiksi Kyläsaaren toimipisteessä paikalla ollut helsinkiläismies kertoo, että pyöriä on tarjolla vain muutama kymmenen. Ihmisiä paikalla oli satakunta.

"Portit avattiin, ja väkijoukko lähti kävelemään pyöriä kohti. Pian ihmiset alkoivat kuitenkin juosta, ja minuutissa pyörät olivatkin jo menneet."

Mies ehti itse juosta yhden pyörän luokse, mutta se sattui olemaan liian pieni. Vaihtaa ei enää voinut, kun kaikki pyörät oli jo varattu. Näin kävi monelle.

"Tunnelma oli huvittuneen pettynyt. Itse en ottanut tilannetta niin vakavasti, siinä oli tiettyä tilannekomiikkaa."

Tieto pyörien myynnin alkamisesta oli saavuttanut monet, sillä sitä jaettiin laajasti sosiaalisessa mediassa. Myös HS uutisoi kierrätyspyörien myynnin alkamisesta.

Kierrätyskeskuksen toimitusjohtaja Juha Lehtikuja kertoo, että syynä Kyläsaaren pyöräpulaan on vähäisissä varastotiloissa.

Vaikka pyöriä on myyty talven aikana, lauantaiaamuna varastossa oli tuhat pyörää. Suurin osa pyöristä oli kuitenkin Espoon Nihtisillassa, joista niitä kuljetettiin pienempi osa muihin toimipisteisiin.

"Espoon varastosta pyöriä on jaettu muihin toimipisteisiin niin paljon kuin mahtuu. Varastotilat ovat niissä kuitenkin rajalliset", kertoo Lehtikuja.

Hänen mukaansa pyöriä kuljetettiin pitkin päivää Espoon Nihtisillasta muihin toimipisteisiin. Suurin pyörätarjonta on silti yhä Nihtisillassa.

Lehtikuja myöntää, että tiedotuksessa ei ole onnistuttu kovin hyvin.

"Kova kysyntä yllätti meidät, mutta paikkaamme tätä nyt jakelulla", sanoi Lehtikuja puoliltapäivin lauantaina.

Pyöriä on myynnissä Kierrätyskeskuksen pääkaupunkiseudun toimipisteissä Kyläsaaressa, Nihtisillassa, Suomenojalla, Itäkeskuksessa ja Koivukylässä.

Susanna Kosonen HS
Kyläsaari

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat