Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uudenlaista liikkumista on jo

Kaupunki
 

Yksityisautoilun ja perinteisen joukkoliikenteen täydentäjiksi on jo tullut joukko uudenlaisia palveluita, joita yhdistää tietoteknologioiden käyttö. HS listasi jo käytössä olevia palveluita.

Kutsuplus

Helsingin seudun liikenteen (HSL) syksyllä 2012 aloittanut Kutsuplus-palvelu yhdistää taksin ja bussin parhaat puolet. Pikkubussiliikenteen idea perustuu matkojen yhdisteltävyyteen. Matkustajat voivat älypuhelimella tai verkossa tilata matkan miltä tahansa palvelualueen pysäkiltä toiselle ilman vaihtoja.

Uber-taksipalvelu

Loppusyksystä 2014 Suomeen rantautunut taksipalvelu muuttaa yksityisautot taksiautoiksi. Kyyti tilataan ja maksetaan mobiilisovelluksella. Palvelun laillisuudesta on käyty keskustelua. Välityspalvelu on todettu lailliseksi, mutta kuljettaja tarvitsee taksiluvan.

Kimppakyytipalvelut

Verkossa toimii useita eri kimppakyytisivustoja. Suurimpia ovat Facebookin Kimppakyyti-ryhmä (34 000 käyttäjää) ja kimppa.net-verkkosivu. Kyytejä löytyy myös greenriders.fi- ja kyydit.net-sivuilta. Uusin tulokas on ainoastaan mobiilisovelluksena toimiva Tziip.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat