Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vermon raviradan kylkeen tulossa tornitaloja ja iso asuinalue

Vermon raviradan naapuriin nousee asuntoja yli 5 000 asukkaalle

Kaupunki
 

Jos innokas ravimies haluaa seurata tiiviisti kilpailuja Vermon raviradalla, se voi vastaisuudessa onnistua kiikaroimalla oman asunnon ikkunasta. Jos on tallipaikkaa vailla, sekin saattaa löytyä likeltä uudesta 60 hevosen tallista.

Vermontien varteen noin kahdensadan metrin päähän radasta on suunnitteilla jopa 16-kerroksisia asuintaloja.

Raviradan naapuriin nousee asunnot yli 5 000 asukkaalle, koulu, päiväkoti, kauppa sekä ratsastuskeskus. Vermontien suurkorttelit on Suurpellon jälkeen suurin uudisrakentamisalue.

Ensimmäisten talojen rakentaminen alkaa vielä tänä vuonna, jos Espoon kaupungin päätöksistä ei kukaan valita. Silloin puretaan pois Siemensin vanhat tehtaat.

Espoon kaupunginhallituksen päätettäväksi on tulossa kuun lopussa 32 hehtaarin alueen maankäyttösopimukset. Kaupunki on saamassa noin 50 miljoonaa euroa korvausta maan arvonnoususta. Espoon tavoite on leikata 60 prosenttia omistajien saamasta hyödystä. Summa on suunnilleen sama kuin kaupungin vuosittain keräämät maksut eli 53 miljoonaa euroa.

Maita omistaa kiinteistöyhtiö Sponda, rakennusyhtiö SRV, asuntosijoitusyhtiö Sato, vakuutusyhtiö Ilmarinen, sekä Helstin perikunta, joka omistaa Bergansin tilan.

"Rahaa uppoaa siihen, kun alueen kadut ja viemärit uusitaan kokonaan. Turuntieltä rakennetaan uusi liittymä samoin kuin alueen kokoojakatu", luettelee tonttipäällikkö Jussi Eerolainen.

Alueen läpikulkeva kaasuputki pitää siirtää. Myös Monikonpuron uomaa joudutaan siirtämään, ja puron yli rakennetaan uusia siltoja.

Paikka on tulva-aluetta, ja maapohjaa pitää nostaa.

Marja Salmela HS
Leppävaara

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat