Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puuston harventaminen Töölönlahdella närkästyttää

Töölönlahden puiston suunnitelmista saattoi tulkita, että puut oli tarkoitus säilyttää

Kaupunki
 
Video näyttää, miltä Töölönlahden rannalla näytti sunnuntaina
Video näyttää, miltä Töölönlahden rannalla näytti sunnuntaina
Tälle alueella Töölönlahden etelärannalla ollut lehtipuumetsikkö suunniteltiin säilyväksi Töölönlahden puiston väliaikaisjärjestelyissä. Sunnuntaina paikalla oli tuoreita hakkuujälkiä.

Helsinkiläiset ovat viikonloppuna havahtuneet siihen, että Töölönlahden etelärannan puusto on harventunut rajusti. Töölönlahden ja radan taitteessa ollut lehtipuumetsikkö on pitkälti kaadettu kuluvalla viikolla.

Tieto leviää sosiaalisessa mediassa, ja lauantaina Helsingin Sanomien mielipidesivuilla Matti Linnoila luonnehti tapausta näin:

"Töölönlahden etelärannalta, rannan ja kevyen liikenteen väylän välistä, oli kaadettu lähes kaikki puut. Lepät, haavat, raidat ja kaneilta säästynyt omenapuukin olivat poissa. Vain muutamia koivuja oli jätetty pystyyn."

Helsingin Sanomat ei sunnuntaina tavoittanut Töölönlahden puiston suunnittelu- ja rakennustöiden parissa työskenteleviä virkamiehiä. Sen sijaan rakennusvirasto kirjoitti Twitterissä, että "jos faktat oikein, paha juttu. Vaatii selvityksen. Onnistuu vasta arkena."

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr) puolestaan kertoi HS:lle, ettei tunne vielä tapauksen faktoja.

"Olen yrittänyt soittaa ihmisille. Aamulla heti olen viisaampi, kun saan tekijöitä kiinni", hän sanoo.

"Lähtökohta on se, että siellä tehdään puistoa kaupunginhallituksen päättämän suunnitelman mukaan. Se on lähtökohta. Ja keskustelu kaiketi herännyt siitä, että onko nyt tehty suunnitelman mukaan."

Sauri esitteli Töölönlahden puiston väliaikaisen puistosuunnitelman kaupunginhallitukselle, joka hyväksyi sen kesäkuussa 2014.

Kaupunginhallituksen päätöstekstin mukaan puiston "olemassa olevaa puustoa pyritään säilyttämään". Nyt onkin Saurin mukaan kyse siitä, onko suunnitelmaa noudatettu.

Alue on merkitty "säilyväksi lehtipuumetsäksi" jo yleisten töiden lautakunnan kesäkuussa 2014 hyväksymässä Töölönlahden puiston väliaikaisten järjestelyiden hyväksymisestä.

Kaupunki rakentaa alueelle tilapäisen puisto, joka palvelee kaupunkilaisia siihen asti, kunnes lopullinen puistosuunnitelma voidaan toteuttaa. Yleisten töiden lautakunnan päätöstekstissä todetaan, että alueen kasvillisuus on monipuolista ja jalopuuvoittoista.

Väliaikaisen puiston rakentamiskustannukset ovat 5,8 miljoonaa euroa.

Muun muassa puistosuunnitelmista vastaavan yleisten töiden lautakunnan puheenjohtaja Jarmo Nieminen (kok) kävi vielä sunnuntaina Töölönlahden puistosuunnitelman läpi.

Hänkään ei osannut sanoa, olivatko puiden kaatajat toimineet suunnitelmien mukaisesti.

"Suunnitelmassa puhutaan pilaantuneiden maiden poistamisesta ja näkymäalueen avaamisesta. Tässä voi olla kyse näistä toimenpiteistä."

Nieminen kuitenkin korosti, ettei hän tiedä, miksi puut on kaadettu.

"Asia pitää tarkistaa."

Ossi Mansikka HS
Pipsa Palttala HS
Kluuvi

Arttu Luhtala HS
Töölönlahden rannan harvennus harmitti kaupunkilaisia, joiden kyselyihin Pekka Sauri (vihr) kertoo vastailleensa viikonloppuna.
Töölönlahden rannan harvennus harmitti kaupunkilaisia, joiden kyselyihin Pekka Sauri (vihr) kertoo vastailleensa viikonloppuna.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat