Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ravintola joutuu maksamaan korvauksia

Korkein oikeus määräsi pubin maksamaan 65 000 euron vahingonkorvaukset

Kaupunki
 

Korkein oikeus (KKO) on määrännyt helsinkiläisen ravintolan maksamaan korvauksia elävän musiikin aiheuttamasta meluhaitasta naapurissaan olevalle hotellille. Melun takia hotelli ei voinut käyttää kahta hotellihuonettaan.

Helsingin keskustassa Kaisaniemenkadulla sijaitseva Molly Malone's -irlantilaispubi joutuu maksamaan hotelli Carltonille 65 000 euron vahingonkorvaukset.

KKO huomauttaa ennakkopäätöksessään, että kaupungin keskustassa ravintoloiden musiikki saattaa aiheuttaa melua. Melua täytyy sietää enemmän, jos kiinteistö sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn kadun varrella ravintoloiden läheisyydessä.

Valtioneuvoston päätöksessä on annettu ohjearvot, joiden mukaan asuin- ja majoitushuoneissa melun pitäisi alittaa 35 desibeliä päivällä ja 30 desibeliä yöllä. Molly Malone'sin live-musiikin aiheuttaman melun takia arvot ylittyivät selvästi.

"Tällaista jatkuvaa ohjearvot ylittävää melua ei voida pitää tavanomaisena ravintolasta naapureille aiheutuvana rasituksena", KKO toteaa.

Melu oli KKO:n mukaan niin häiritsevää, ettei kahta huonetta voitu käyttää lainkaan vieraiden majoitukseen illalla ja yöllä.

Meluhaittaa on viranomaisten määräysten takia saatu olennaisesti vähennettyä, mutta hotelli ehti kärsiä melusta muutaman vuoden ajan.

KKO katsoi, että melu aiheutti naapurustosuhdelaissa tarkoitettua kohtuutonta rasitusta hotellille.

KKO sovitteli korvaussummaa hotelliyhtiön omalla myötävaikutuksella. Aloittaessaan hotellitoimintaa vuonna 2008 yhtiö oli selvittänyt ainoastaan päiväsaikaan kuuluvan metelin, vaikka se on tiennyt viereisen ravintolan elävästä musiikista.

Tämän takia ei voida edellyttää, että pitkään live-musiikkia tarjonneen ravintolan olisi pitänyt alentaa melutasoaan heti, kun uusi hotelli aloitti toimintansa. Hotelliyhtiö oli siten omalla toiminnallaan vaikuttanut vahinkojen syntymiseen, KKO totesi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat