Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaan talous oli viime vuonna ylijäämäinen

Kaupunki
 

Vantaa selviytyi viime vuoden talouskoettelemuksista valitsemallaan niukkuuden linjalla. Menot eivät juuri kasvaneet, ja kaupunki pystyy kirjaamaan 1,1 miljoonan euron ylijäämän tilinpäätökseensä.

Kaupunginjohtaja Kari Nenonen (sd) on varovaisella tavalla tyytyväinen.

"Oman kulukurin ansiosta tilinpäätöksen tulos on parempi kuin ennakoitiin. Tyytyväinen ei voi olla siihen, että verotulojen kasvu on taittunut", Nenonen sanoo.

Suomen kansantalouden hyytyminen näkyy suoraan Vantaan keräämissä verotuloissa. Kaupunki sai verotuloja 923,5 miljoonaa euroa, josta kasvua edellisvuoteen verrattuna oli vain 0,9 prosenttia.

Nenosen mittarissa kaupungin talous- ja velkaohjelman toteutumisen tekee arvokkaaksi se, että työttömyyden hoitoon, toimeentulotukeen ja erikoissairaanhoitoon piti laittaa enemmän varoja kuin ennakoitiin.

Ne ovat menoja, joihin kaupunki ei pysty itse vaikuttamaan.

Tulopuolella iloa tuottaa tonttikauppa, joka jatkoi kasvuaan viime vuonna. Maanmyyntitulot ylittyivät nyt 5,5 miljoonalla eurolla. Summa ei Vantaan talousongelmia ratkaise mutta kielii hyvästä markkina-asemasta, kun kehärata valmistuu heinäkuussa.

Vantaan isot rakennushankkeet ovat hyötyneet suhdannekäänteestä. Kehäradan investoinnista Vantaan osuus alittui viime vuonna yli seitsemällä miljoonalla eurolla.

"Jos lasketaan kehärata ja Kehä III -investoinnit pois, Vantaa olisi pystynyt vuosikatteellaan maksamaan omat investointinsa", Nenonen laskee.

Talous- ja velkaohjelman tavoitteena on tasapainottaa kaupungin talous vuoteen 2016 mennessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat