Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhankaupunginkosken pato lähempänä purkua

Ympäristölautakunta jätti ehdotuksen pöydälle

Kaupunki
 

Vanhankaupunginkosken padon purkaminen on vähän lähempänä. Yleisten töiden lautakunta tahtoo, että padon purkamista selvitetään edelleen. Sen sijaan ympäristölautakunnassa patokiista jäi tällä viikolla pöydälle.

Helsingin kaupunginhallitus käsittelee asiaa myöhemmin.

Yleisten töiden lautakunta luonnehti tiistaina, että aloite padon purkamisesta on "mielenkiintoinen", mutta purkutyön ja kosken ennallistamisen tulisi perustua tarkkoihin selvityksiin vaikutuksista,esimerkiksi historialliseen miljööhön ja joen virtaukseen.

Lautakunta haluaa, että ennen hankkeen mahdollista käynnistämistä pitää myös päättää sen toteuttajasta.

"Luontovaikutukset, ympäristövaikutukset ja asukkaiden tarve eli lähipuistotarve ovat asioita, joita pitää selvittää", sanoo lautakunnan puheenjohtaja Jarmo Nieminen (kok).

Ympäristölautakunnan kokous venyi eikä ratkaisua syntynyt, koska ympäristötoimi näkee länsihaaran padon purkamisen nykytiedon varassa jopa mahdottomana. Virkamiesten mielestä kaloja voitaisiin mahdollisesti sen sijaan auttaa nousemaan jokeen kunnostamalla joen itähaaraa. Näin siksi, että padon purkaminen laskisi luultavasti vedenpintaa Vantaanjoessa.

Ympäristötoimi pelkää mahdollista sortumavaaraa rannoilla ja myrkyllisten sedimenttien lähtemistä liikkeelle joen pohjasta.

Poliittisen väännön padosta aloitti näyttelijä ja kala-aktiivi Jasper Pääkkönen, joka ehdotti sähköntuotannon puolesta turhan padon purkamista.

Pääkkösen ideaan tarttui Jukka Relander (vihr), jonka tekemän valtuustoaloitteen allekirjoitti myös 48 muuta valtuutettua.

Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti aiemmin tässä kuussa puoltaa selvitystä padon purkamisesta.

Maija Aalto HS
Ossi Mansikka HS
Vanhakaupunki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat