Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työministeri Ihalainen haluaisi armahtaa vaikeimmin työllistettävät

Kaupunki
 
Lauri Ihalainen
Lauri Ihalainen

Työministeri  Lauri Ihalainen (sd) haluaisi herättää niin kutsutun Lex Taipaleen uudelleen käyttöön. Vuonna 2005 voimaan tullut entisen kansanedustajan ja lääkärin Ilkka Taipaleen ideoima laki mahdollisti lamavuosina 1990-luvun alussa työttömiksi jääneiden pitkäaikaistyöttömien eläköitymisen.

Ihalaisen mukaan nyt olisi hyvä ottaa käyttöön Lex Taipale II, joka mahdollistaisi yli 60-vuotiaiden, yli 2 500 päivää työttöminä olleiden siirtämisen pois työputkesta. Näitä ihmisiä on Suomessa 3 500.

"He ovat inhimillisesti ottaen tärkeitä ihmisiä, mutta he ovat väärässä paikassa. He eivät tule työllistymään. Puhun erittäin pitkästä työttömyydestä ja yli kuusikymppisistä, joille on löydettävä tällainen inhimillinen ratkaisu. Se voisi olla eläketyyppinen tuki, jonka varassa he voisivat arvokkaasti elämänsä viettää. Heillä ei ole enää voimia tai kykyä tulla työmarkkinoille, vaikka työmahdollisuuksia avautuisikin. Jokainen meistä ymmärtää sen, kun näin pitkään on ollut työttömänä", Ihalainen sanoo.

Ihalaisen ratkaisu tarkoittaisi sitä, että vaikeimmin työllistettävien, ikääntyneiden ihmisten ei enää tarvitsisi kiertää luukulta luukulle työn tai koulutuksen perässä.

2 500 päivän työttömyyden ja 60 vuoden ikäraja ei kuitenkaan ole vielä kirkossa kuulutettu. Ihalaisen mukaan muunlaisten mallien kustannusvaikutuksia ei ole vielä laskettu.

"Voi olla, että vieläkin alemmas tätä rajaa pitäisi vetää, mutta sitten tullaan taloudellisiin kustannuksiin. Mutta minusta olisi hyvä lähteä liikkeelle jostain."

"Mutta totta kai kaikki he, jotka kynnelle kykenevät, heidät pitäisi saada työn syrjään kiinni ja työkyvyn kautta mukaan työmarkkinoille. Mutta tässä on niin pitkään työttömänä olleita, että heidän voimansa eivät enää riitä tulla takaisin työmarkkinoille", Ihalainen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat