Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kioskiyrittäjät voivat välttyä kilpailutukselta

Kaupunki haluaa tukea rikasta ja monipuolista kioskikulttuuria

Kaupunki
 

Helsinkiläisten kioskiyrittäjien mahdollisuudet jatkaa liiketoimintaansa kaupungin vuokrapaikoissa paranivat tiistaina. Yleisten töiden lautakunta päätti, ettei kaikkia kaupungin vuokrakioskipaikkoja kilpailutetakaan.

Nyt kioskipaikassa toimiva yrittäjä voi halutessaan jatkaa vuokralaisena, mikäli hän on hoitanut velvoitteensa asianmukaisesti. Hänen pitää myös esittää kirjallinen suunnitelma, jossa kerrotaan toiminnan kehittämisestä vuokrakaudella.

Jos ehdot täyttyvät, lautakunnan määrittämään kioskin minimivuokraan tehdään indeksikorotus ja vain uudet ja vapautuvat kioskipaikat kilpailutetaan.

Tarjousten valintaperusteena käytetään ensisijaisesti palvelutarjonnan laajentamista ja toissijaisesti hintaa. Tarkemmat laadulliset kriteerit määrittää erillinen työryhmä.

Lautakunta haluaa vahvistaa nykyisten vuokralaisten asemaa, jotta monipuolinen kioskikulttuuri säilyy ja suuret toimijat eivät valtaa kioskipaikkoja.

"Sanotaan näin, että Helsingissä on vakiintunut kymmenien ja satojen kioskinpitäjien ryhmä. Heitä kohtaan olisi ollut väärin kilpailuttaa paikat", sanoo lautakunnan puheenjohtaja Jarmo Nieminen (kok).

"Meillä on ollut tiedossa, että on tahoja, jotka ostavat kilpailijan vieressä pois ja lakkauttavat toiminnan."

Lautakunta myös päätti, että mikäli kilpailutuksessa tulee valituksi vuokralainen, jolla on rakennusviraston näkökulmasta liikaa kioskipaikkoja, vuokrasopimus tehdään viideksi vuodeksi ja kyseinen kohde kilpailutetaan sen jälkeen uudestaan.

Nieminen luonnehtii lautakunnan päätöstä merkittäväksi. "Tätä oli rakennettu vuosia siihen suuntaan, että kaikki paikat kilpailutetaan. Nyt kuitenkin pystyimme tekemään korjausliikkeitä, se on hieno asia."

Yleisten töiden lautakunta hyväksyi vastaehdotuksensa yksimielisesti.

Helsinki aikoi kilpailuttaa kaikki kioskipaikkansa huhtikuusta alkaen, kun nykyisten kioskien vuokrasopimukset päättyvät vuoden loppuun mennessä.

Julkisuudessa pelkona on ollut, että esimerkiksi perinteikkäät grillikioskit häviävät kilpailussa korkeampaa vuokraa tarjoaville pikaruokaketjuille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat