Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalasataman jättityömaalla päästään vihdoin töihin

Ensimmäisinä valmistuvat kauppakeskus ja asuintorni

Kaupunki
 

Kalasataman kaupunginosan rakentaminen pääsee käyntiin huhtikuussa, kun kauppakeskuksen ja asuinalueen rakentamista koskeneet valitukset ovat kumoutuneet ja sopimukset allekirjoitettu. Niin kutsutun Redi-hankkeen toteuttavan SRV:n toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala puhkui keskiviikkoaamuna intoa. Sopimukset 390 miljoonan euron urakoista kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen toteuttamiseksi oli allekirjoitettu tiistai-iltana.

"Kuuluu varmaan äänestä, ollaan intoa täynnä, nyt on äijää vaikea pysäytellä", Ojala sanoi keskiviikkona.

SRV vastaa kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen suunnittelusta, vuokraamisesta ja rakentamisesta. Myös kaupungille tehtävät uuden kaupunginosan infrastruktuuriin liittyvät työt jatkuvat. Ne keskeytyivät pari vuotta sitten valituksiin. Valmiiksi ehdittiin saada Kalasataman metroaseman laajennus ja Kulosaaren sillan lisäraide.

Ojala pitää parin vuoden viivästystä paitsi harmillisena myös epäoikeudenmukaisena. Hänen mielestään vain asemakaavaan liittyneet valitukset olisi pitänyt huomioida. Nyt ne sen sijaan koskivat kaavan kannalta toissijaisia asioita, ja tuntuivat toimitusjohtajasta kiusanteolta.

"Kaupunginosan kehittyminen hidastui. Siellä asuu jo 2 000 ihmistä ilman palveluja. Ilman valituksia siellä olisi jo kauppakeskus valmiina. Asukkaat tästä kärsivät. Ja tulihan meillekin tappioita, kun jouduimme vääntämään ja säätämään asioita uusiksi", Ojala sanoi.

Myös maailmatalouden muutokset hidastivat hanketta: "Näin massiivisen hankkeen sijoittaja- ja rahoitusjärjestelyt olivat pitkä ja työläs prosessi. Euroopan taloustilanne ja rahoitusmarkkinoiden kiristyminen eivät ainakaan helpottaneet työtä."

Lopulta SRV sai tehtyä sopimuksen 225 miljoonan euron projektiluotosta viiden pankin ryhmittymän kanssa; Pohjola Pankin, Nordean, Helaba Landesbanken Hessen-Thüringenin, Danske Bankin ja Swedbankin.

Kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen rakentamisen kanssa samanaikaisesti alkavat myös Redin muiden osien suunnittelu ja rakentaminen. Kauppakeskuksen päälle rakennetaan kuusi asuintornia sekä toimisto- ja hotellitornit. Torneihin tulee 1 200 asuntoa. Ensimmäisen asuintornin rakentaminen alkaa syksyllä 2016. Ensimmäinen torni valmistuu vuoden 2018 lopulla ja toinen tornin keväällä 2019. Kauppakeskuksen on määrä valmistua vuonna 2018.

Redin on määrä valmistua kokonaisuudessaan vuoden 2023 aikana.

Kimmo Oksanen HS
Kalasatama

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat